Cauzele principale care duc la căderea părului

1 2 jpg jpeg

Cauzele care duc la căderea părului

Cel mai frecvent, părul începe să cadă mai mult ca de obicei ca urmare a unei perioade stresante sau a unei diete săracă în proteine. Alte motive pot fi nivelul scăzut de fier, problemele tiroidiene, fluctuaţiile hormonale, menopauza, stilul de viaţa sau calitatea firului de păr.

Când nu trebuie să te îngirjorezi

Cu toţii pierdem câteva fire de păr în fiecare zi în urma periajului, şamponării, prinderii şi coafării părului. Potrivit medicilor tricologi, pierdea a maximum 100 de fire de păr pe zi este considerată normală.

Cum poate fi întărită structura firului de păr

Nutriţioniştii sunt de părere că structura firului de păr poate fi întărită din interior, de aceea recomandă consumarea alimentelor bogate în fier, zinc şi niacină (vitamina B3) – esenţiale pentru circulaţia sângelui la nivelul scalpului. De asemenea, proteinele şi alimentele bogate în grăsimi ajută la consolidarea structurii firului de păr.

Pe lista alimentelor recomandate se numără: peştele, fructele de mare, nucile, fasolea uscată, lintea, hrişca, mazărea, dovleacul, caju, tofu, carnea roşie, seminţele de floarea-soarelui şi avocadoul.

Cauzele care duc la căderea părului şi metode care combat acest lucru

Pe lângă atenţia acordată alimentaţiei, pentru a preveni căderea părului este indicat să foloseşti anumite produse de îngrijire. Foloseşte un scrub pentru scalp pentru a îndepărta celulele moarte şi excesul de sebum şi aplică, după fiecare spălare, un spray de păr care protejează împotriva razelor UVA şi UVB.

De asemenea, dacă obişnuieşti să te vopseşti, optează pentru produse de calitate, care menţin sănătatea firului de păr. În cazul în care acesta este subţire, evită utilizarea pudrei decolorante. Un alt obicei recomandat este înlocuirea feţei de pernă cu una din mătase, deoarece aceasta este mai puţin dăunătoare pentru foliculii de păr decât bumbacul şi previne, totodată, electrizarea firelor de păr.