Cauze ale subţierii firelor de păr

1 2 jpg jpeg

Dezechilibrele hormonale Subţierea firelor de păr ivită brusc este unul dintre simptomele anemiei, dar şi a unui dezechilibru hormonal tipic perioadei de sarcină sau a unei tulburări tiroidiene.

Dacă este vorba despre aceasta din urmă, este posibil să observi şi o scădere a energiei, o schimbare a greutăţii corporale, uscarea pielii, palpitaţii. Fluctuaţiile hormonale provoacă adesea acnee, dereglări ale ciclului menstrual.

Îţi decolorezi părul adesea? Foloseşti zilnic placa sau foehnul pentru întinderea sau ondularea părului? S-ar putea să fie prea mult pentru podoaba ta capilară, iar firele de păr se subţiază. Şi prinderea părului în coadă sau coc, strâns foarte mult, ore în şir, poate pune o tensiune prea mare asupra firelor de păr care pot începe să se rupă.

În privinţa părului, cu cât faci mai puţin cu atât este mai bine pentru acesta. Alege o vopsea de păr apropiată ca nuanţă de culoarea părului tău natural, apoi foloseşte un şampon potrivit pentru păr vopsit. Evită să-l ţii prins mereu.

O intervenţie chirurgicală sau un accident te pot marca şi stresa foarte mult. Este posibil ca pe o perioadă de 6 luni de la eveniment să te confrunţi nu doar cu subţierea firelor de păr, ci şi cu problema căderii părului.

Îngrijeşte-te şi consultă un psihoterapeut sau ia suplimente cu vitamina B, mănâncă mai multe alimente cu proteine, dar şi cereale, verdeţuri.