Câte ore trebuie să dormim, în funcţie de vârstă

1 2 jpg jpeg

Un somn de 11 ore, ideal pentru copii Potrivit mai multor cerectări efectuate de-a lungul timpului un copil cu vârsta cuprinsă între 6 şi 9 ani are nevoie de 11 ore de somn, nu le este pusă în pericol sănătatea nici dacă dorm 7-8 ore în fiecare noapte. Adolescentii au nevoie de 10 ore, dar chiar si 7 ore sunt suficienteTot ei afirma ca adolescentii pot avea nevoie de mai multa odihna in perioada pubertatii, cand in organism au loc numeroase schimbari hormonale. Adulţii, opt ore de somn

Adulţii care au până în 65 de ani este indicat să aibă un somn şapte - nouă ore pe noapte, spun specialiştii. Cei care au peste 65 de ani au nevoie de şapte-opt ore de odihnă.

În cazul în care nu dormi bine pentru o perioadă şlungă de timp, te poţi confrunta cu oboseală cronică, scăderea puterii de concentrare, dar şi cu strări de iritabilitate.

De asemenea, cei care au un obicei constant din a nu dormi îndeajuns prezintă un risc crescut de diabet şi de hipertensiune. Pot apărea şi dezechilibre hormonale, lucur care ar putea favoriza apariţia de kilograme nedorite. O altă consecinţă a somnului insuficient pot fi migrenele.

Răcelile sunt mai frecvente la adolescenţii care sar peste orele de somn.