Cât de sănătos este pepenele roşu pentru tenul tău

1 2 jpg jpeg

De la mic la mare, nu există persoană care să nu consume un pepene roşu, imediat ce a apărut pe piaţă.

Un produs ce se cultivă şi la noi în ţară în anumite zone, având beneficii nutriţionale incontestabile.

O sursă veritabilă de sănătate

Doar 100 de grame din acest fruct conţine numai 30 de calorii, 1 gram de fibre, 10 grame de zahăr, 1 gram de proteine, vitamina A, C, E, D, niacină, tiamină, vitamina B6, B12, acid pantotenic şi numeroase minerale printre care amintim fierul, calciul, magneziul, manganul, potasiul, fosforul, zincul, seleniul.

Având un conţinut extrem de scăzut atât de grăsimi cât şi de colesterol şi un nivel crescut de antioxidanţi dintre care cel mai important fiind licopenul, transformă acest fruct într-un aliat de nădejde în lupta cu radicalii liberi, protejând astfel vasele de sânge şi împiedicând îngroşarea pereţilor arteriali.

Pepenele roşu aduce numeroase beneficii organismului. Bun hidratant, detoxifiant, ideal în curele de slăbire şi mai nou şi în domeniul cosmeticii capată un rol important pentru frumuseţea ta.

Află cum poţi să slăbeşti cu ajutorul pepenelui roşu AICI

Măşti faciale cu pepene roşu

Mască facială cu pepene roşu şi mentă

Te confrunţi cu porii măriţi? Pune în blender câteva frunze de mentă peste care adaugă o ceaşcă de pepene roşu mărunţit. Amestecă bine ingredientele, până obţii o pastă. Următorul pas, trebuie să pui compoziţia în recipient pentru gheaţă şi să îl laşi la congelator până când se tranformă în cuburi de gheaţă.

Apoi plimbă cuburile de gheaţă astfel obţinute prin mişcări circulare şi vei observa cum porii tăi se vor micşora. Mască facială cu pepene roşu şi miere

Tenul tău este uscat? Cel mai bun remediu are la bază o lingură de suc de pepene roşu şi o lingură de miere. Această mască se aplică pe faţă şi trebuie lăsată să acţioneze maxim 20 de minute. Apoi te clăteşti cu apă călduţă din abundenţă pe faţă. În timp vei observa că pielea ta va căpăta un aspect mult mai fin şi hidratat, iar tenul uscat va fi istorie.

Riduri fine? Uită de ele amestecând o lingură de suc de pepene roşu cu o lingură de avocado transformat în pastă.

Pata rezultată din combinarea celor două elemente se aplică pe faţă şi se lasă cel mult 20 de minute, după care se clăteşte cu apă călduţă.

Aceste măşti pe poţi încerca pe tot parcursul anului, dacă alegi să pui la cogelator, felii de pepene sau cuburi de gheaţă gata preparate pentru a le folosi ulterior ori de câte ori ai nevoie.

Motive să încerci măştile naturale

Sunt uşor de preparat, reprezintă o variantă mult mai ieftină şi sănătoasă de care te poţi bucura în incinta casei tale.

Riscul de alergie este extrem de scăzut deoarece nu se folosesc chimicale sau substanţe ascunse care să lezele suprafaţa pielii tale.

Nu uita că deşi alegi să îţi aplici măşti naturale acasă, odihna joacă un rol vital în menţinerea sănătăţii şi frumuseţii pielii tale.

De asemenea o hidratare corespunzătoare şi mişcarea sunt alte secrete pe care organismul tău le cere în linişte de la tine, deci nu le ignora.