Care sunt semnele care anunţă încărunţirea părului

1 2 jpg jpeg

Dacă ai observat primele fire albe de păr, nu te panica şi, mai ales, nu le smulge! Îndepărtându-le, nu scapi de problemă sau, mai bine zis, nu amâni îmbătrânirea. Iată câteva cauze de apariţie a acestor fire albe de păr! Dacă mergi pe firul cauză-efect, poţi preveni şi chiar întârzia albirea podoabei capilare.

Încărunţirea poate fi influentaţă de moştenirea genetică. Persoanele ale căror părinţi au încărunţit devreme pot observa fire albe de păr înainte de a împlini 30 de ani! Totuşi, acest efect se poate produce sau nu, diferă de la caz la caz şi depinde şi de alţi factori.

Cu alte cuvinte, chiar dacă ai risc genetic să încărunţeşti, nu este obligatoriu să îţi apară fire albe de păr înainte de 30 de ani. Iată ce alte motive pot fi de vină pentru decolorarea firelor de păr:

Atenţie la sănătatea inimii!

Dacă părul ţi-a încărunţit înainte de vreme şi nu ai rude cu păr alb, ia in calcul un control medical. Apariţia firelor albe poate fi un semnal de alarmă că sănătatea inimii este vulnerabilă. Un cardiolog îţi poate infirma suspiciunea sau îţi poate indica un tratament adecvat.

Evită să îţi colorezi des părul

Îţi vopseşti părul des? Te poţi confrunta cu o acumulare peste măsură de peroxid la nivelul firelor de păr. Acesta are ca efect decolorarea firelor. În caz că nu ştiai, în structura firului există o cantitate mică de peroxid de hidrogen. Când nivelul de substanţă creşte, părul se albeşte rapid.