Care sunt efectele negative ale şamponului uscat

1 2 jpg jpeg

Un păr lung este întotdeauna mai greu de îngrijit mai ales dacă eşti nevoit din diverse motive să îl speli aproape zilnic. Pe lângă spălare trebuie să acorzi timp suficient să îl usuci şi eventual să îl şi coafezi.

Cu cât îl vei spăla mai des cu atât mai mult te expui riscului să lezezi scalpul, deoarece vei îndepărta toate uleiurile naturale pe care acesta le secretă tocmai pentru a menţine un păr bogat, frumos şi sănătos.

Tehnologia se află în plină expansiune şi astfel au apărut pe piaţă şampoanele uscate, care te scutesc de timpul petrecut la duş apoi la uscat, doar cu o simplă aplicare părul este gata să fie coafat.

Ce este şamponul uscat

O pudră pulverizantă pe bază de talc care absoarbe extrem de repede uleiurile naturale de la baza scalpului fără a mai fi necesară spălarea cu apă şi şampon clasic. O dată pulverizat, se masează maxim un minut scalpul apoi se perie cu atenţie şi părul arată ca nou.

Astfel ai scăpat de senzaţia şi aspectul de păr gras, îmbâcsit şi nespălat.

Află cum te poate ajuta gelatina să ai grijă de părul tău AICI

Elimină sebumul extrem de rapid

Acest aspect poate fi în unele cazuri o calitate însă folosit în fiecare zi, amânând chiar şi până la o săptămână spălarea clasică a poboabei capilare este un efect extrem de dur şi de nociv pentru scalpul tău.

Astfel nu vei mai fi nevoită să îţi coafezi părul folosind aerul cald care în timp îl poate deteriora. În cazul în care ai un eveniment la care trebuie să participi şi ai optat pentru nişte bucle sau o coafură sofisticată aceasta va ţine mai mult timp însă va afecta calitatea părului ulterior. Mai ales dacă ai optat pentru un coc, cu cât este mai mare timpul în care îţi ţii părul prins într-un anumit mod cu atât mai mari vor fi şansele să îl distrugi.

Îţi poate deshidrata scalpul

În cazul în care te confrunţi cu probleme precum mătreaţa, scalp iritat sau uscat, şamponul uscat nu este tocmai remediul perfect. Absorbind uleiurile naturale îl va deshidrata de tot şi va lăsa părul fără pic de strălucire.

În plus trebuie să ţii cont de un alt aspect şi anume că produsele de styling conţin anumite cantităţi de metale grele printre care şi aluminiul.

Un alt efect negativ este acela că îţi poate lăsa reziduri în păr ce se vor vedea destul de bine mai ales dacă ai părul închis la culoare. Te vei alege cu un look oarecum „prăfuit” iar volumul va fi o amintire frumoasă.

Mai presus de toate există riscul să îţi cadă mai multe fire de păr la periat deoarece tot aplicând şamponul uscat la rădăcină zile întregi al rând aceasta nu se va mai exigena cum trebuie iar microcirculaţia la nivelul scalpului va avea de suferit.