Carbohidraţii favorizează respiraţia urât mirositoare

2 jpg jpeg

Dac─â te confrun┼úi cu aceast─â problem─â este bine s─â ┼čtii c─â nu este suficient ca dup─â mas─â s─â te speli pe din┼úi ┼či mai apoi s─â mesteci gum─â sau s─â apelezi la bomboane cu diverse arome. Nu vei face dec├ót s─â maschezi pentru o scurt─â perioad─â de timp problema.

O respira┼úie ur├ót mirositoare este semnul c─â exist─â o problem─â de s─ân─âtate care trebuie tratat─â imediat. Primul pas este s─â te vad─â un medic specialist ┼či s─â te supui unor investiga┼úii medicale pentru a determina cu exactitate cauza care st─â la baza acestei probleme. Bine├«n┼úeles c─â ├«n cazul ├«n care e┼čti fum─âtor, consumi frecvent ceap─â, usturoi sau alcool, halitoza este prezent─â odat─â cu consumul acestor alimente. Dar dac─â ├«┼úi sunt str─âine cele enumerate mai sus, atunci ai nevoie de un consult de specialitate. Iat─â care ar putea fi celelalte probleme de care trebuie s─â ┼úii cont:

Lipsa unei igiene orale corecte

Una dintre cele mai mari probleme atunci c├ónd nu ai o igien─â oral─â corect─â este inevitabil respira┼úia ur├ót mirositoare. ├Än cazul ├«n care nu te speli corect pe din┼úi sau imediat dup─â mas─â, resturile alimentare r─âm├ón ├«n cavitatea bucal─â ┼či ├«ncep s─â se descompun─â. Astfel se favorizeaz─â dezvoltarea bacteriilor ┼či men┼úinerea unui miros deranjant.

Solu┼úia ar fi s─â acorzi o deosebit─â aten┼úie igienei orale ┼či mai ales periajului.

Afl─â tot ce trebuie s─â ┼čtii despre ├«ngrijirea din┼úilor AICI

Cariile dentare

Persoanele care se confrunt─â cu prezen┼úa cariilor este posibil s─â prezinte probleme ┼či la nivelul gingiilor. Cariile netratate prezint─â numeroase bacterii care au drept consecin┼ú─â o respira┼úie greoaie. Unde mai pui ┼či faptul c─â pot r─âm├óne resturi de m├óncare ├«ntre din┼úi, mai ales ├«n orificiile cariate, ce adesea nu pot fi scoase printr-un simplu periaj. ┼ói-ar fi util─â a┼úa dentar─â ├«ns─â ├«n unele cazuri este imposibil─â cur─â┼úarea ├«n totalitate a resturilor de m├óncare. ├Än plus e suficient ca un singur dinte s─â fie afectat de carii pentru ca mai apoi s─â se extind─â ┼či la din┼úii din jur.

Lipsa carbohidraţilor din alimentaţia ta zilnică

Alimentaţia săracă în carbohidraţi este una din cauzele prezenţei respiraţiei greoaie. Carbohidraţii îţi sunt necesari pentru a arde grăsimile, transformându-le apoi într-o sursă de energie, eliberând în acest fel cetona.

Este important s─â ┼čtii faptul c─â, cetona este o substan┼ú─â cu un iz puternic de aceton─â care favorizeaz─â prezen┼úa respira┼úiei deranjante numit─â ├«n termeni medicali halen─â cetonic─â.

Po┼úi s─â remediezi aceast─â problem─â prin m─ârirea consumului de fibre care ajut─â la eliminarea halenei ┼či totodat─â la ├«mbun─ât─â┼úirea digestiei.

Cite┼čte ┼či: 6 alimente care te scap─â de halen─â

Uscarea excesiv─â a gurii

Aceast─â problem─â este o alt─â cauz─â favorizant─â a halenei, care mai poate semnala ┼či o alt─â problem─â de s─ân─âtate precum secretarea insuficient─â de saliv─â ├«n cavitatea bucal─â. Deshidratarea, a┼ča cum este cunoscut─â aceast─â problem─â a usc─ârii gurii poate fi tratat─â prin m─ârirea consumului de lichide zilnic.

În cazul în care te-ai aflat sub tratament medicamentos, este posibil ca această problemă se să prezintă sub forma unor reacţii secundare la anumite medicamente.

Alţi factori cauzatori:

Nu trebuie s─â excluzi din lista de investiga┼úii nici problemele precum gingivita, parodontoza, infec┼úiile cronice ale sinusurilor, diabetul, refluxul gastroesofagian sau probleme la nivelul rinichilor ┼či a ficatului.

Adesea aceast─â problem─â a respira┼úiei greoaie este ├«nso┼úit─â ┼či de lipsa gustului sau modificarea acestuia. Mergi la medic ┼či investigheaz─â cauza apari┼úiei ei.