Când este obligatoriu să bei apă?

1 2 jpg jpeg

Fără doar şi poate apa este un lichid preţios, deşi tratat cu banalitate de majoritatea dintre noi, este totuşi un element indispensabil vieţii.

Însă de ce se recomandă oare acel consum de 2 litri de lichide pe zi? Pentru că pe parcursul zilei este necesar să te hidratezi periodic şi constant astfel încât organismul să fie bine hidratat.

Atunci când eşti la sală, când eşti la muncă, când mergi pe stradă, mereu trebuie să ai o sursă de apă cu tine, apa are capacitata de a proteja organismul de anumite afecţiuni dintre care lipotimii sau chiar atac de cord.

Începe ziua cu un pahar de apă

1 2 jpg jpeg

Dimineaţa pe stomacul gol, un pahar de apă este cea mai bună doză de sănătate, în felul acesta toate organele interne se vor bucura de revigora a funcţiilor.

Apa dimineaţa te va ajuta să elimini mai uşor toxinele cumulate peste noapte şi te va menţine energic pe tot parcursul zilei.

Un pahar cu apă înainte de masă

În cazul în care nu ştiai, un pahar de apă baut cu 30 de minute înaintea mesei te va ajuta să ai parte de o digestie corectă şi eficientă, vei ajunge a senzaţia de saţietate mult mai uşor ceea ce înseamnă că vei consuma o cantitate mai mică de alimente.

Mai ales în jurul prânzului este recomanda să bei apă, te va ajuta să ai energie până la finalul zilei şi să rezişti tentaţiilor mai ales dacă eşti la dietă.

Află când nu este indicat să bei apă AICI

Ceaiul de la ora 17.00

2 jpg jpeg

Ei bine, în acest caz, celebra ceaşcă de ceai a londonezilor trebuie înlocuită cu un pahar cu apă. explicaţia este foarte simplă doarece în jurul acestei ore se produce fenmenul de hipoglicemie, şi acum este momemntul în care tentaţia de a mânca dulce este tot mai mare.

În acelaşi timp cu pofta de dulce poate să apară moleşeala, starea de oboseală atât fizică cât şi psihică, toate afectând şi silueta ta, nu doar sănătatea.

Ţine cont de faptul că acest pahar de apă va ajuta stomacul să transmită mai rapid senzaţia de satietate, şi creierul care aproximativ conţine cam 75% apă va funcţiona la capacitatea sa maximă.

Bea apă înainte de duş

Chiar dacă ai sau nu probleme cu tensiunea este recomandat ca înainte de a intra la baie să bei un pahar de apă. Acest pahar cu apă reprezintă practic o vestă de salvare pentru persoanele care suferă de hipertensiune arterială, deoarece ajută la scăderea tensiunii arteriale. Inima ta va fi mult mai ferită de absolut orice fel de problemă pe parcursul nopţii dacă înainte de a merge la culcare vei bea un pahar cu apă. În felul acesta vei preveni apariţia unei potenţial infarct.