Călcâie ca de bebeluş? Le poţi avea!

2 jpg jpeg

Exfoliază blând

Primul pas spre o piele frumoasă îl reprezintă exfolierea. Vei îndepărta astfel celulele moarte, pregătind-o pentru o hidratare intensă. Pune-ţi picioarele într-un lighean, în apă calduţă, în care ai adăugat puţină sare grunjoasă, aşteaptă câteva minute să se înmoaie, apoi freacă uşor zona călcâielor cu o piatră ponce sau o pilă abrazivă. De asemenea, poţi folosi un scrub special pentru zona tălpilor, cumpărat din magazine sau pregătit chiar de tine.

Încearcă o combinaţie din 2-3 linguri de ulei de măsline şi o ceaşcă de zahăr brun. Masează-ţi picioarele 5-10 minute, dupa ce acestea s-au înmuiat, apoi şterge-le uşor cu un prosop moale. Scrub cu sare de mare şi ulei de mentă

Uleiul de mentă este un ingredient benefic pentru piele, acidul salicilic din acesta contribuind la o îndepărtare mai uşoară a celulelor moarte.Prepară un scrub din 2 ceşti de sare de mare, în care presari 20-30 de picături de ulei esenţial de mentă. Opţional, poţi turna şi un pahar mic de lapte. Operaţiunea se repetă de câteva ori pe săptămână, până ce aspectul pielii se îmbunătăţeşte, apoi se aplică pentru menţinere, săptămânal.

Exfolierea celulelor moarte de la suprafaţa călcâielor permite cremei hidratante să pătrundă mai uşor în piele, de aceea este bine să nu sari peste acestă etapă. Încearcă un gomaj natural cu făină de orez, care se prepară din 2-3 linguriţe de făină, 2-3 linguri de miere şi puţin oţet de mere. Dacă ai călcâiele foarte uscate şi crăpate poţi adăuga şi 1 lingură de ulei de măsline. Înmoaie picioarele în apă caldă, apoi exfoliază delicat cu acest scrub.

Citeşte şi: Picioare în formă, cu tratamente uşoare

Scrub cu zahăr şi ulei de măsline

Se prepară amestecând într-un bol 2-3 linguri de ulei de măsline şi o ceaşcă de zahăr, de preferat zahăr brun. Se masează călcâiele cu acest scrub câteva minute, apoi se clăteşte cu apă călduţă. În locul uleiului de măsline mai poate fi folosit şi uleiul de cocos, care hidratează şi catifelează intens, având totodată un miros delicios.

Dupa folosirea pilei abrazive şi a exfolierii, pielea are nevoie de hidratare. Pentru a preveni apariţia bătăturilor şi a călcâielor crăpate, ideal este să porţi o încălţăminte cât mai comodă, atfel încât pielea să rămână fină. Foloseşte o cremă hidratantă specială sau uleiuri, precum cel de gălbenele, de măsline, de cocos sau de migdale. Masează câteva minute, apoi acoperă picioarele în soşete de bumbac, pe care le poţi purta peste noapte.

Recomandat nu doar în gastronomie, ci şi în cosmetică, untul de cacao repară şi hidratează profund. Aplicat cu regularitate pe zonele afectate, acesta reface pielea uscată şi crăpată, oferindu-i o textură catifelată, datorită proprietăţilor sale de a păstra apa în straturile de la suprafaţa pielii. Se aplică la fel ca o cremă şi se lasă să acţioneze peste noapte, ori de câte ori este nevoie.

Prepară o mască hidratantă pentru călcâie dintr-o banană coaptă şi jumătate de avocado. Se pasează cele 2 ingrediente la blender până se obţine o compoziţie omogenă. Se aplică pe tălpi şi se lasă să acţioneze cel puţin 10 minute. Se clăteşte cu apă călduţă.

Te-ar mai putea interesa: Aşa scapi de durerile de picioare!

Tratament cu glicerină şi apă de trandafiri

Un alt tratament eficient este cel pe bază de glicerină. Amestecă o cantitate egală de glicerină şi apă de trandafiri, aplică produsul pe tălpi, masând uşor. Repetă tratamentul în fiecare seară, înainte de culcare, până ce crăpăturile dispar, apoi foloseşte-l o dată pe săptămână, pentru întreţinere.

Crăparea călcâielor şi uscarea lor în exces poate fi cauzată adesea şi de o deficienţă de vitamine şi minerale. Tratează din interior acestă problemă şi oferă organismului tău un aport adecvat de vitamina E, care se găseşte în cereale, legume verzi, nuci şi alune dar şi în uleiurile vegetale.

Zincul, o altă substanţă nutritivă esenţială pentru frumuseţea pielii, poate fi asimilat din orezul brun, iaurt, fasole, stridii sau carne de pasăre. Încearcă să incluzi în alimentaţia ta şi produse bogate în acizi graşi Omega 3, precum peştele gras, spanac, conopidă, seminţe de in sau ulei din seminţe de in.