Cadouri îmbietoare handmade

1 2 jpg jpeg

Iată trei reţete cu care veţi impresiona sigur: sarea de baie colorată şi aromată, parfumul solid şi uleiul tratament de păr. Sare de baie cu lavandă sau trandafir

Aveţi nevoie de un recipient draguţ din sticlă, sare Epson, cunoscută şi sub denumirea de sare amară, ulei esenţial cu o aromă preferată şi colorant alimentar, în concordanţă cu aroma pe care o veţi alege. Amestecaţi într-un recipient sarea cu câteva picături de colorant alimentar pentru a ajunge la culoarea dorită şi adăugaţi apoi câteva picături de ulei esenţial de lavandă, de trandafir sau de lămâie, în funcţie de preferinţe. Puneţi amestecul apoi pe o foaie de hârtie cerată şi lăsaţi în aer liber câteva ore, până se usucă. Apoi, puneţi preparatul în recipientul ales şi închideţi ermetic.

2 jpg jpeg

Adăugaţi o etichetă frumoasă şi un fir auriu, spre exemplu, şi cadoul este gata.

Pentru a-l prepara aveţi nevoie de 2 linguri de ulei de migdale, 2 linguri de ceară de albine, 23 de picături de ulei de patchouli/ sau alt ulei care îţi place ca aromă, 10 picături de ulei esenţial de palmarosa şi 16 picături de extract de vanilie pur, fără alcool. Amestecaţi într-un mic recipient de tip cratiţă/cazan uleiurile esenţiale şi apoi, aşa cum sunt ele, calde, le turnaţi peste ceară şi amestecaţi cu un beţisor rezistent. Apoi adăugati extractul de vanilie şi amestecaţi din nou. Imediat, se toarnă în cutii, cum sunt cele pentru pastile, metalice şi cu desene, pe care le gasiţi în magazinele de decoraţiuni. Se lasă la racit până se întăreşte!

2 jpg jpeg

Puteţi folosi şi recipiente în formă de tuburi. Au un aspect deosebit.

Următorul cadou bio poate fi făcut dintr-un sfert de cană de ulei de jojoba, 1/8 cană ulei germeni de grâu, 30 de picături de ulei esenţial de trandafiri, 10 picături ulei esenţial de rozmarin (pentru brunete şi roşcate) sau 10 picături ulei esenţial de muşeţel (pentru blonde şi şatene deschis).

2 jpg jpeg

Toate aceste ingrediente se amestecă într-o sticluţă şi se agită bine. Apoi îl puteţi pune într-o sticluţă aspectuoasă, pe care o puteţi cumpăra de la magazinele de decoraţiuni, îi lipiţi o etichetă fancy şi o panglică de bun gust şi veţi avea un cadou minunat şi eficient! Puteţi adăuga şi o cartolină discretă panglicii, pe care să scrieţi modul de ultilizare. Este un ulei ce se poate păstra aproape un an de zile! Cum se utilizează: În funcţie de lungimea părului se pun într un mic bol 3-5 linguri din acest ulei. Se încălzeşte la bain-marie şi se aplică pe părul uscat. Apoi înveliţi părul uns cu ulei, acoperiţi cu un prosop fierbinte şi lăsaţi să acţioneze, după caz, 30 de minute sau o oră. Şamponaţi bine.

Probabil că de balsam nu veţi mai avea nevoie, fiindcă uleiul îl hraneşte foarte mult, făcându-l suplu şi mătăsos.

Iulia Preda

Prezentator TV şi Doctor în Ştiinţe Medicale,

cu specializare în farmacologie, mezoterapie, fitoterapie şi cosmetologie

2 jpg jpeg

„Întotdeauna mi-a plăcut să ofer celor dragi cadouri făcute de mine , 100% naturale, în care am cea mai mare încredere. Sunt cadouri inedite, pe care le puteţi ambala ingenios, puteţi să vă alegeţi singur sticluţele sau cutiile în care să le puneţi, să cautaţi panglici rafinate, să le concepeţi etichete haioase şi tentante, să vă lăsaţi mintea să jongleze cu creativitatea!“