Buze crăpate? Tratează-le pe loc cu miere

1 2 jpg jpeg

Mierea are proprietăţi de hidratare şi vindecare, aşa că face minuni pentru buzele tale. O poţi aplica pe buze înainte de culcare sau îţi poţi masa buzele cu o mixtură formată din zahăr şi miere în loc de scrub. Dacă îţi doreşti o mască hidratantă pentru buze, amestecă miere cu smântână şi petale de trandafir.

Descoperă ce afecţiuni semnalează buzele crăpate, palide, iritate!

Ai carenţă de fier sau de vitamina D

O anemie sau o nevoie mai mare de vitamina D pot fi cauzele pentru care ai buzele palide. Încearcă să petreci mai mult timp în aer liber, să faci o plimbare, mai ales în zilele însorite.

În general paloarea pielii este semn al unei carenţe minerale sau vitaminice, prin urmare, adresează-te medicului de familie pentru a afla care sunt suplimentele de care ai nevoie.

Bea mai multă apă

Buzele uscate şi crăpate sunt indicatorul lipsei unei hidratari corecte. Ajută să foloseşti un balsam de buze, dar mult mai important este să bei mai multă apă de-a lungul zilei. Evită să-ţi umezeşti buzele des şi dacă le simţi la fel de uscate şi în caz că bei destule lichide zilnic, continuă să le îngrijeşti prin metode de exfoliere şi prin hidratare.

Poţi avea probleme cu ficatul

Dacă ai buzele palide, decolorate, de vină poate fi fumatul, dar şi o posibilă problemă hepatică. În cazul în care, pe lângă acest simptom discret, observi şi altele, nu le ignora, ci adresează-te medicului pentru eventuale analize necesare pentru verificarea stării tale de sănătate.

Ai făcut o alergie

Buzele iritate, sensibile, cu margini uscate şi înroşite reprezintă cel mai bun indicator al unei alergii. Reacţia alergică poate apărea la un aliment, la anumite substanţe din produse de îngrijire folosite pentru prima oară.

Dacă la aceste simptome se adaugă umflarea buzelor, urticarie, stare de greaţă, ai nevoie de ajutor medical de urgenţă. Este vorba despre o reacţie alergică severă cauzată de ceva ce ai mâncat sau de o substanţă cu care ai intrat în contact şi la care eşti alergic fără să fi ştiut până acum.

Ştiai că...

...furnicăturile, leziunile sau inflamarea de la nivelul buzelor pot indica prezenţa virusului herpetic? Cere sfatul medicului pentru a trata corect herpesul!