Bicarbonatul de sodiu, secretul îngrijirii tale

1 2 jpg jpeg

Bicarbonatul este un aliat de încredere împotriva transpiraţiei urât mirositoare. Dar combate nu numai mirosul înţepător lăsat de glandele sudoripare. Bicarbonatul de sodiu se laudă însă cu proprietăţi şi în tratamentele cosmetice.

Este un bun exfoliant al tenului, contribuie la îndepărtarea petelor roşii şi a acneei, reduce sebumul şi lasă părul mătăsos, strălucind de vitalitate. Printre cel mai cunoscut şi testat remediu cu bicarbonat de sodiu este cel de albire a danturii.

Pentru dinţi albi ca laptele

În trecut, în lipsă de pastă de dinţi, bicarbonatul era folosit împreună cu sarea de bucătărie pentru curăţarea danturii. Şi efectele sunt optime dacă se utilizează această metodă câteva săptămâni la rând.

Este de ajuns să pui puţină pulbere pe periuţa de dinţi cu care te speli, cel puţin de două ori pe zi, dimineaţa şi seara. Nu numai că îţi vei albi dantura, dar vei reduce şi tartrul, iar petele de la cafea, vin şi tutun vor dispărea. Pentru păr curat, mătăsos şi fără mătreaţă

Vrei ca părul tău să-şi recapete strălucirea? Tot bicarbonatul de sodiu este soluţia. Adaugă 4 linguri de pulbere în şamponul tău şi vei observa că după fiecare spălare, părul tău va fi mai sănătos şi vei scăpa de aspectul de păr gras.

Mai mult, vei pune pe fugă şi mătreaţa care te pune în situaţii jenante.

Truc pentru un plus de volum: stropeşte-ţi părul tău tern şi lipsit de vitalitate cu apă şi bicarbonat, coafează-l şi usucă-l cu feonul. Vei rămâne uimit(ă) de rezultate!

Spală şi tonifiază

În fiecare dimineaţă, după ce te speli cu apă caldă pe faţă, gât şi decolteu aplică pe piele o pastă pe care o prepari din două linguriţe de bicarbonat de sodiu şi o linguriţă de apă caldă.

Cu mişcări circulare presează amestecul pe faţă, gât şi decolteu, şi după 5 minute clăteşte pielea tot cu apă caldă. Vei observa că aspectul tenului se va îmbunătăţi.

Bicarbonatul de sodiu poate să înlocuiască multe dintre produsele cosmetice care promit exfoliere şi curăţare eficiente.

Adaugă în loţiunea ta demachiantă o lingură de bicarbonat şi masează uşor faţa, pentru a îndepărta celulele moarte ale pielii.

Dacă ai tenul gras, mai poţi adăuga în demachiant şi două linguriţe de ovăz. Împreună cu bicarbonatul, ovăzul oferă o curăţare profundă şi lasă faţa netedă.

Împotriva transpiraţiei excesive

Se întâmplă să transpiri mult, iar deodorantul să nu mai poată acoperi mirosul neplăcut atât pentru cei din jur, cât şi pentru tine?

Foloseşte bicarbonatul de sodiu! Previne transpiraţia abundentă şi „taie“ din intensitatea mirosului. Tot ce trebuie să faci este să-ţi tamponezi axilele şi zonele unde ştii că transpiri mai mult (tălpi, palme) cu o soluţie din bicarbonat de sodiu şi apă.

Hidratează călcâiele

Poţi utiliza bicarbonatul şi la îngrijirea picioarelor. Curăţă delicat unghiile şi înmoaie cuticulele, de asemenea îndepărtează bătăturile şi hidratează pielea călcâielor.

Amestecă o jumătate de ceaşcă de bicarbonat de sodiu cu 4 litri de apă caldă. Ţine picioarele în apă cel puţin o jumătate de oră.

Masează-le apoi cu o cremă grasă şi te vei bucura de o piele moale şi catifelată.

Înainte să-ţi colorezi unghiile, scufundă pensula în bicarbonat de sodiu şi puţină apă şi aplică pe unghi şi cuticule, pentru o curăţare eficientă.

După ce îţi speli faţa cu apă călduţă, aplică pe ten o mască din două linguri de bicarbonat de sodiu şi una de apă. Timp de 10 minute masează faţa cu mişcări circulare, până simţi că ai acoperit toţi porii.

Pasta are dublu rol: previne apariţia acneei şi o tratează, şi îndepărtează punctele negre. După ce te clăteşti cu apă călduţă pe faţă, aplică apoi pe ten, gât şi decolteu o cremă nutritivă.