Beneficiile mersului desculţ

1 2 jpg jpeg

Cu toţii ştim de importanţa exerciţiilor fizice şi a mersului pe jos. Cu 1500 de ani în urmă un mare medic chinez spunea că “apa curgătoare nu stagnează niciodată, balamalele folosite nu ruginesc”. Aşa este şi cu organismul uman, care are nevoie de mişcare în aer liber, de activitate în natură pentru o bună funcţionare a întregului organism. Probabil aţi auzit de atâtea ori de la bunici sau vârstnici despre importanţa mersului desculţ prin iarba cu rouă cât mai de dimineaţă.

Societatea modernă şi apariţia modei, mai ales în cazul încălţămintei, modă care strânge foarte multe victime zilnic, ne-a îndepărtat de la metoda însănătoşirii prin contactul cu pământul, cu glia mult iubită de român. Încălţămintea este o necesitate, dar profitaţi de iarba grasă plină de rouă când aveţi ocazia, de nisipul şi malul mării, mergeţi desculţi cât mai mult, organismul are mare nevoie.

Beneficiile mersului desculţ – redescoperă puterea vindecătoare a pământului mergând desculţ prin iarbă sau nisip

Câţi dintre voi v-aţi întrebat de ce ne face atât de bine mersul desculţ prin iarbă, prin nisip sau prin apă? Ultimele descoperiri despre acest subiect arată că atunci când mergi desculţ se produce un transfer de electroni liberi între pământ şi corpul tău, iar aceşti electroni sunt printre cei mai puternici antioxidanţi cunoscuţi de om.

Un beneficiu al mersului desculţ este faptul că subţiază sângele, ceea ce înseamnă un risc mai scăzut de a dezvolta boli cardiace. Bolile cardiovasculare sunt printre primele cauze ale mortalităţii în lume, dacă nu chiar prima. Aşadar, mersul desculţ, au arătat specialiştii, face ca celule roşii să se îndepărteze una de alta, astfel sângele subţiindu-se şi scăzând şi tensiunea arterială. De asemenea, acest lucru îngreunează apariţia cheagurilor în timp.

Alt beneficiu extrem de important al mersului desculţ este faptul că scade nivelul de inflamaţie. Inflamaţia este pusă pe seama lipsei de electroni în ţesuturi, electroni ce sunt asimilaţi uşor prin mersul desculţ, astfel protejând organismul de boli. Mersul desculţ a arătat că poate ameliora durerea şi chiar reducerea inflamaţiilor.

Beneficiile mersului desculţ – reduce durerile inflamaţiilor şi subţiază sângele, astfel reducând riscurile bolilor cardiovasculare

Suprafaţa pământului, care este conducătoare de electricitate, are un rol deosebit în păstrarea sănătăţii umane. De la prevenirea bolilor până la reglarea problemelor legate de somn sau reglarea secreţiei de cortizol. Sarcina negativă mai mare a pământului faţă de corpul uman reprezintă un beneficiu enorm pentru oameni, datorită puterii antioxidante pe care o are. Dacă vrei să faci o cură de dezintoxicare cel mai bun simplu lucru pe care îl poţi face este să mergi desculţ.

Beneficiile mersului desculţ – încetineşte procesul de îmbătrânire, fiind un remediu simplu şi ieftin de a te păstra frumoasă cât mai mult timp

Un alt beneficiu pe care în aduce mersul desculţ este faptul că încetineşte procesul de îmbătrânire. Acumularea radicalilor liberi este una din teoriile radicalilor liberi, pe care îi elimini foarte greu. Împământarea, adică mersul desculţ, echilibrează eliminarea radicalilor liberi şi asimilarea antioxidanţilor în organism. Astfel, electronii se stochează în organism şi aceştia vor migra imediat cum apare un traumatism, reducând posibilitatea formării de radicali liberi. Aşadar, femeile ce doresc să îşi păstreze pielea fără riduri şi pielea cât mai tânără, ar trebui să meargă desculţe cât mai des.