Avantajele sezonului rece

1 2 jpg jpeg

Atunci când te gândeşti la timpul rece şi îţi vine în minte senzaţia de frig, nevoie de apurta haine groase şi eventual mănuşi, de fapt te axezi doar pe partea goală a paharului, pe partea negativă.

Însă hai să ne concentrăm un pic şi pe partea pozitivă, sigur există ceva bun şi lunile de iarnă. Pe lângă sărbătorile de iarnă, momentele petrecute cu cei dragi, există şi anumite beneficii resimţite atât de fizicul cât şi de psihicul tău.

Perioada rece a anului nu aduce doar sarbatorile de iarna, de care te poti bucura, in sfarsit. Iata ca aceasta aduce si alte beneficii, pe care sigur nu le stiai! Vezi care sunt acestea cititind articolul de mai jos.

Temperatura scăzută, secretul longevităţii

Dacă de fel eşti o persoană căreia îi place la căldură află că specialiştii sunt de părere că tocmai temperatura scăzută este de fapt secretul longevităţii, mai ales după ce au studiat fenomenul pe şoareci şi viermi .

Astfel că, dacă vrei să ai parte de un somn mult mai odihnitor asigură-te că ai parte de o temperatură medie suficient cât să nu tremuri de frig.

Rezultatele obţinute pe şoareci pot fi aplicate cu succes şi pe oameni deoarece există aceiaşi linie genetică.

Te trezeşti mai uşor

Chiar dacă simplu fapt că iarna se întunecă mai devreme, temperatura este mai scăzută te îndeamnă la somn, asta nu înseamnă că nu te poţi trezi dimineaţa. Cu cât adormi mai devreme cu atât mai bine vei dormi şi dimineaţa vei avea mai multă energie.

Trecerea bruscă de la căldurica din casă la frigul de afară te va ajuta să te înviorezi şi îţi va pune sângele mai repede în mişcare.

În plus tremuratul este cel mai bun exerciţiu fizic, cercetătorii americani fiind de părere că tocmai tremuratul declanşează un răspuns muscular care este foarte apropriat de cel al exerciţiiilor fizice. Acesta nu este un motiv să te expui frigului în mod intenţionat. Ci doar un plus din partea plină a paharului.

Mişcarea este mult mai eficientă

Dacă pe parcursul anului ai cam tras chiulul de la mişcare acum poţi să resimţi din plin avantajele mişcării. Iarna poţi practica sporturi ce pun în mişcare mai multe grupe musculare simultan, de la jogging până la ski.

Profită de patinoarele din oraş, explorează munţii ninşi şi profită din plin de aerul curat. Acum dacă alegi să alergi vei consuma mai multe calorii deoarece corpul tău va depune un efort mult mai mare pentru a-ţi menţine temperatura corporală constantă.

Frigul, tratament curativ

În primul rând că acum nu vei mai avea parte de insecte, aşa cum se întâmplă pe parcursul verii, când te confrunţi cu ţânţari mai ales la tot pasul.

În al doilea rând pentru că specialiştii au dezvoltat o procedură cunoscută sub numele de aerocrioterapie sau crioterapie, ce presupune folosirea aerului rece ca gheţa pentru a produce vasoconstrucţie la nivelul capilarelor şi apoi apelându-se la vasodilataţie prin intemediul masajului.

Astfel că după doar câteva proceduri pielea va arăta mult mai fermă, circulaţia sangvină se îmbunătăţeşte la fel şi funcţiile articulaţiilor.