Atenţie la vopseaua de păr! Te poate îmbolnăvi de cancer

1 2 jpg jpeg

Iată câteva substanţe periculoase din vopseaua de păr, dar şi cum ne pot afecta acestea sănătatea:

1. Apa oxigenată te îmbolnăveşte de cancer Testele pe animale au demonstrat că apa oxigenată afectează sistemul respirator şi pe cel nervos. În plus, acestă substanţă te poate îmbolnăvi de cancer de sânge, de sân ori de vezică.

2. P-fenilendiamina (PPD) pune în pericol rinichii

Vorbim despre o substanţă nocivă care se găseşte în multe tipuri de vopseau de păr. Aceast compus afectează sistemul imunitar, pielea, rinichii şi plămânii, dar şi sistemul respirator şi pe cel nervos.

Resorcina este un compus extrem de iritant pentru piele şi ochi. Acesta poate duce chiar şi la pierderi de sarcină sau la dereglările hormonale.

4. Amoniacul produce astm

Nici amoniacul nu este o substanţă blândă cu sănătatea noastră. Pe lângă faptul că acestă substanţă este recunoscută pentru faptul că irită pielea şi ochii, ea mai poate duce la o boală gravă: astmul.

5. Persuflaţii îţi pot afecta plămânii

Ţi persuflaţii din vopseaua de păr sunt extrem de nocivi. Aceştia se găsesc în vopseaua de păr în concentraţii de până 60%, un lucru extrem de grav dacă luăm în considerare faptul că este necesar şi o concentraţie de doar 17,5% ca să ne irite pielea. Consecinţele? Boli grave de plămâni.

6. Migrene şi tuse violentă din cauza parfumurilor sintetice

Nici parfumurile sintetice din vopseaua de păr nu sunt sănătoase. Acestea pot avea peste 200 de ingrediente în compoziţia lor şi conţin cantităţi mari de toxine şi chimicale neafişate. Parfumul sintetic provoacă iritaţii ale pielii, dermatite, migrene, ameţeli, tuse violentă, hiperpigmentare.