Aşa vei diminua aspectul cicatricelor!

2 jpg jpeg

Aspectul fizic contribuie foarte mult la încrederea de sine, de aceea de multe ori unele cicatrici mai ales în zonele vizibile te pot face să pierzi din forţele tale şi să îţi doreşti din ce în ce mai mult să le acoperi sau să scapi de ele.

Natura vine în ajutorul tău pentru a putea să corectezi aceste neplăceri de la suprafaţa pielii tale. Chiar dacă ele nu pot fi eliminate definitiv fără a interveni chirurgical, în timp vei observa cum aspectul lor neplăcut se va diminua şi vor ajunge să fie aproape invizibile.

Diminuează cicatricele cu apă de cocos

1 2 jpg jpeg

Deoarece este bogată în vitamine dar şi minerale şi antioxidanţi, apa de cocos îţi va hrăni pielea în profunzime şi va contribui favorabil la vindecarea ţesutului lezat. Astfel că este necesar să o aplici direct pe pielea curăţată în prealabil pentru ca ea să poată stimula producerea colagenului şi elastinei, doi factori extrem de importanţi pentru o piele frumoasă şi sănătoasă.

Poţi să îmbibi un disc demachiat în apa de cocos şi să o aplici pe zona lezată, apoi amsează blând zona şi repetă acest tratament zilnic.

Află cum să combaţi vergeturile în sarcină AICI

Untul de cacao hidratează intens pielea

2 jpg jpeg

În compoziţia sa se regăsesc acizii graşi esenţiali, vitamina E care împreună vor hidrata pielea ta şi o vor ajuta să se vindece mult mai repede şi mai frumos.

Totodată antioxidanţii îţi vor proteja pielea de acţiunea negativă a radicalilor liberi.

O mică cantitate de unt de cacao trebuie aplicată pe zona cu cicatricea ta şi să masezi blând zona până se absoarbe complet.

Repetă acest procedeu de câte ori ai ocazia pe zi şi ai răbdarea să începi să observi rezultatele.

La fel poţi proceda cu uleiul de vitamian E, aceasta va ajuta la stimularea celulară grăbind astfel procesul de regenerare a pielii.

Niic uleiul de măsline nu trebuie evitat, ambele tipuri de ulei îţi vor hidrata în primul rând pielea şi vor ajuta la restabilirea barierelor protectoare în timp ce cicatricea se va diminua.

Cartofii revitalizează ţesuturile

1 2 jpg jpeg

Bucurându-se de proprietăţi antiinflamatoare şi antioxidante, aceştia contribuie la procesul de vindecare natural al pielii, revitalizând ţesuturile oricât de lezate ar fi.

Rade un cartof crud şi pasta pe care ai obţinut-o aplic-o direct pe cicatrice şi las-o să acţioneze 30 d eminute după care clăteşte pielea cu apă călduţă şi aplică o cremă intens hidratantă prim mişcări blânde.