Aşa prepari un balsam de buze naturist!

1 2 jpg jpeg

Dacă pentru a-ţi proteja picioarele de frig ai la dispoziţie atât o gamă largă de încălţăminte cât şi produse textile, iar pentru mâini ai posibilitatea de a le proteja ţinându-le în buzunar sau apelând la mănuşi, ce putem face pentru a ne proteja faţa?

Frigul nu este nici pe departe cel mai bun prieten al pielii tale, însă pentru asta există mici trucuri pentru a te feri în sezonul rece de pielea uscată şi mai ales de buzele crăpate.

Untul de cacao, aliatul frumuseţii tale

2 jpg jpeg

Un produs naturist, comestibil, utilizat tot mai des la prepararea anumitor preparate vegane şi raw vegane, ce poate fi folosit şi în tratamentele cosmetice.

Acest produs îţi oferă un conţinut ridicat de acizi graşi buni precum Omega 9 şi Omega 6 ce îţi vor fi de ajutor atât pentru creier cât şi pentru sistemul cardiovascular, fiindtotodată şi un antidepresiv natural, ajutând la producţia hormonului fericirii - serotonina. Calităţile sale minunate nu se opresc aici, deoarece est foarte bune pentru a stimula producţia de colagen, estompând în felul acesta ridurile prevenind apariţia lor.

Hidratează pielea în profunzime, oferindu-i o textură catifelată şi în acelaşi timp ajută la estomparea şi tratarea cicatricilor. Efecte spectaculoase se pot observa şi în cazul vergeturilor, fiind un produs ce poate fi folosit chiar şi de către femeile însărcinate.

Află cât de bună este ceara de albine pentru piele AICI

Uleiul de cocos hidratează în profunzime

1 2 jpg jpeg

Unul dintre miile de remedii ale naturii, uleiul de cocos poate fi folosit la o scară extrem de mare, mai ales dacă ai probleme cu hemoroizii, este suficient să aplici ulei de cocos pe suprafaţa lor şi aceştia se vor dezimflama şi nu vor mai fi atât de dureroşi.

Combinat cu uleiul de rozmarin te va scăpa de mătreaţă dacă alegi să îţi faci un masaj al scalpului cu acest mix, în plus dacă cu o seară înainte de a te spăla pe cap aplici ulei de cocos pe toată lungimea părului, şi apoi îl înfăşori într-un prosop umed, vei obţine un păr mult mai mătăsos şi intens hidratat.

Balsam de buze naturist

Tot ce trebuie să faci este să ai la îndemână 750 mililitri de ulei de cocos, 50 de grame de unt de cacao, 200 grame de ceară de albine, 10-20 picături de ulei esenţial de mentă şi vei obţine cel mai bun remediu pentru a-ţi îngriji buzele în sezonul rece.

Topeşte untul de cacao la foc mic împreună cu uleiul de cocos şi ceara de albine amestecând în permanenţă cu o ustensilă de lenm. Când compoziţia sa fluidizat adaugă uleiul esenţial în recipientul unde vei pune balsamul şi apoi toarnă compoziţia fierbinte peste ea.

Lasă mai apoi balsamul la răcit, minim 20-30 de minute şi apoi îl poţi folosi. Vei observa cum buzele crăpate nu vor mai fi o problemă în această iarnă.