Aşa îţi protejezi părul de efectele frigului!

1 2 jpg jpeg

Cum a venit frigul, teama principală este să te îmbraci bine astfel încât să nu răceşti, şi bineînţeles că printre piesele de sezon se află şi celebra căciulă. Deşi ţine de cald şi te protejează de frig, coafura ta nu are tocmai o idee foarte plăcută despre acest articol.

Trebuie să ţii cont de câteva aspecte acum pe final de an şi anume că dacă vrei să îţi păstrezi supleţea, strălucirea şi sănătatea părului tău, frigul nu este tocmai ingredientul numărul unu în a obţine acest lucru.

Aerul uscat va ataca firul de păr, mai ales dacă nu obişnuieşti să foloseşti protecţia adecvată.

Nu renunţa niciodată la balsamul de păr

1 2 jpg jpeg

Principala sa acţiune este aceea ce a hidrata firul de păr în profunzime, astfel că balsamul nu ar trebui să lipsească din rutina de îngrijire a părului tău.

Cu cât firul de păr este mai deshidratat cu atât se va electriza şi se va despica mai uşor, aşa că ai nevoie de un balsam pentru păr uscat.

Este foarte important să foloseşti produsele potrivite pentru tipul tău de păr, care să regenereze şi să hidrateze în profunzime şi corespunzător podoaba ta capilară.

În plus, acest produs de îngrijire te va ajuta să îl descurci mai uşor. Dacă vrei cel mai natural balsam posibil, atunci apelează la uleiul de cocos.

Află cum te poate ajuta gelatina să îţi îngrijeşti părul AICI

Şi părul are nevoie de hidratare

Nu doar corpul are nevoie de hidratare, ci şi părul astfel că este recomandat ca măcar o dată pe săptămână să foloseşti o mască de păr pentru a-i servi în felul acesta toţi nutrimenţii esenţiali.

Şi bineînţeles evită pe cât posibil să porţi căciuli sau pălării din materiale sintetice, acestea agresează foarte mult firul de păr şi facilitează încurcarea lui.

Nici alimentaţia nu trebuie exclusă din tabelul de îngrijire a părului tău. Orice deficit fie el de proteine, fie de minerale sau vitamine se va resimţi şi la nivelul calităţii firului de păr. Acesta se va rupe mult mai uşor, va cădea şi va avea un aspect lipsit de orice urmă de îngrijire.

Este foarte important ca periodic să îi tunzi vârfurile şi să foloseşti cât mai rar cu putinţă feonul. Contrastele nu fac bine la nimic, deci nici părului nu îi prieşte trecerea bruscă de la cald la rece şi invers.

Nu uita atunci când eşti la duş să masezi zona scalpului, în felul acesta vei activa microcirculaţia sangvină şi firul de păr va fi hidratat mult mai bine.

Întotdeauna înainte de baie piaptănă-l, aşa vei îndepărta o bună parte din impurităţi şi şamponul îl va curăţa mult mai bine.

Evită de asemenea coafatul excesiv, tot ce este prea mult dăunează.