Aşa îţi menţii bronzul!

1 2 jpg jpeg

Vara a trecut, iar tu parcă regreţi că odată cu ea se duce şi bronzul? Nu dispera! Unele trucuri de dietă şi de îngrijire te ajută să-l menţii! Dacă eşti posesorul/ea unui bronz obţinut de-a lungul verii, datorită şedinţelor scurte şi dese de stat la soare, să ştii că te poţi numi fericit/ă.

Bronzul ţine mai mult dacă este obţinut treptat, nu tot odată. Pentru că rişti să te trezeşti cu pielea arsă, care se exfoliază, fără să apuci să te bucuri prea mult de bronz. O piele de un auriu solar se câştigă şi dacă foloseşti cremele cu factor de protecţie mare, în special pe nas, urechi, în jurul ochilor, gât şi buze. Hidratare, hidratare şi iar hidratare Pentru că hidratarea menţine elasticitatea pielii, o îngrijeşte şi o lasă catifelată. Iar bronzul nu-şi va pierde rapid culoarea. Nu uita de cei minimum 2 litri de apă pe care trebuie să-i consumi zilnic!

Aplică după duşuri loţiuni de corp cu putere mare de hidratare şi înlocuieşte băile lungi şi fierbinţi cu unele scurte şi folosind apă călduţă.

Alege abrazive blânde

În niciun caz nu apela la geluri de duş sau la săpunuri abrazive! Uită de ele măcar pentru câteva săptămâni şi utilizează, în schimb, produse de curăţare cu acţiune mai blândă.

Dacă preferi să faci baie sau duş cu apă mai fierbinte, încearcă să uiţi pentru o perioadă de acest obicei.

Bronzul se poate „şterge“ mai repede decât ai plănuit. La fel şi în cazul uscării cu prosopul, când nu este bine să foloseşti mişcările energice şi frecatul pielii cu putere.

Metoda epilării cu ceară nu este una potrivită pentru menţinerea bronzului. Odată cu ea scapi nu doar de firele nedorite de păr, dar şi de stratul de piele frumos colorat. Apelează la cremele de epilat sau chiar la lamele de ras. Astfel, îţi vei păstra bronzul pentru mai mult timp.

Ce mai eficientă metodă pentru a-ţi păstra bronzul este o dietă bazată pe alimente colorate, bogate în betacaroten. Aceasta este substanţa care se comportă ca un catalizator al procesului de bronzare şi se găseşte în fructe şi legume colorate în galben, portocaliu şi roşu.