Aşa îţi îngrijeşti tenul după peeling chimic

1 2 jpg jpeg

Principalul scop al acestei metode este de a îndepărta unele probleme ale pielii şi de a scoate la suprafaţă stratul de piele mai fină şi uniform pigmentată. Cel mai “blând” peeling chimic conţine alfa hidroxi acizi sau AHA. Un tratament mai intens se bazează pe acţiunea acidului tricloracetic sau TCA, în timp ce un peeling chimic profund utilizează substanţa fenol. Întreabă cosmeticiana ce procedeu ţi se potriveşte în funcţie de imperfecţiunile pielii şi de tipul de ten.

Evită contactul direct

Chiar dacă optezi pentru peeling chimic superficial, aşteaptă-te ca pielea ta să se înroşească, iar efectul să dureze câteva zile după efectuarea tratamentului. Mai mult decât atât, în stratul mai profund al pielii se pot forma vezicule sau pot apărea zone dureroase, care se calmează în aproximativ două săptămâni. Un peeling chimic cu fenol poate să ducă la umflarea pielii. Indiferent de cât de intens este disconfortul provocat de înţepături, durere sau mâncărimi, nu trebuie să freci cu degetele sau cu unghiile pielea tratată. Pot apărea leziuni care formează un mediu propice dezvoltării infecţiilor.

Ca să diminuezi senzaţia neplăcută, poţi să aplici local o compresă rece. După peeling, dacă este cazul, ţi se va recomanda administrarea unor tratamente speciale cu steroizi, menite să reducă efectele adverse ale procedurii.

Hidratează-te

Este extrem de important să îţi hidratezi tenul după un peeling chimic, pentru că pielea uscată este mai vulnerabilă la răni şi cicatrici. Aplică des cremă sau loţiune hidratantă, până când cojile dispar şi pielea se vindecă în totalitate. Poţi aplica unguente cu efect calmant, dacă ai tenul sensibil, pe care ţi le va prescrie un medic dermatolog.

Fereşte-te de razele UV

Timp de două săptămâni, este obligatoriu să eviţi expunerea solară şi perioadele când razele UV atacă pielea, adică atât vara, cât şi iarna, când este zăpadă. Aceasta din urmă reflectă razele ultraviolete şi atacă pielea, care este mai sensibilă după peeling.

Procedura poate atenua aspectul ridurilor, aşa că, dacă vrei să întârzii apariţia liniilor de expresie, poartă creme cu factor de protecţie solară de cel puţin 30 sau mai ridicat.