Aşa îţi îngrijeşti corect tenul iarna!

1 2 jpg jpeg

Pentru a te bucura de un ten luminos, frumos, sănătos trebuie să ştii câteva trucuri peste este indicat să nu treci niciodată.

Primul aspect este că întotdeauna oricât de obosit ai fi trebuie să îţi cureţi tenul, atât dimineaţa cât şi seara.

Hidratarea, cheia tenului frumos

1 2 jpg jpeg

Ţine minte 3 acţiuni ce îţi garantează frumuseţea tenului şi peste ani. Curăţă, hidratează, hrăneşte.

După ce ai curăţat tenul cu produse speciale în funcţie de tipul de ten, trebuie să îi oferi o hidratarea constantă şi consistentă.Astfel că sunt indicate serumurile hidratante dar şi cremele care să îţi asigure un conţinut suficient de apă în ţesuturi.

Chiar dacă vremea se răceşte tot este necesar să te hidratezi şi să bei apă. Mai ales că vântul, lipsa de umiditate şi gerul îţi vor usca pielea şi mai mult.

Află cum poţi scăpa de pungile de sub ochi AICI

Nu uita să-ţi exfoliezi tenul!

1 2 jpg jpeg

Prin exfoliere ajuţi la îndepărtarea celulelor moarte de la nivelul pielii. În felul acesta îi vei oferi tenului tău o strălucire aparte. La nivelul feţei se recomandă o exfoliere blândă de 2 ori pe săptămână.

Exfolierea poţi să o faci pe tot corpul, şi astfel te vei bucura de o piele fină şi catifelată din cap până în picioare.

Apelează la tratamente faciale regeneratoare

2 jpg jpeg

Astfel de tratamente se fac în incinta saloanelor şi sunt ideale pentru orice moment al anului.

Uscarea tenului iarna şi prezenţa celulelor moarte de la suprafaţa tenului vor bloca porii, favorizând în felul acesta apariţia acneei dar şi a erupţilor cutanate.

Acasă poţi să apelezi la tot felul de măşti hidratante care să te ajute să menţii un nivel optim de hidratare.

Profită de pliculeţe cu ceai! Plantele au un rol puternic antioxidant care te vor ajuta să combaţi apariţia ridurilor şi cearcănele.

După ce ai folosit pliculeţele pentru a-ţi prepara ceaiul, pune pliculeţele la congelator câteva minute şi apoi aplică-le la nivelul ochilor.

Seara nu uita să foloseşti creme şi serumuri create special pentru zona ochilor, ideal ar fi ca acestea să conţină vitaminele K, A, C, E, şi extracte de ginko biloba şi aloe vera. Măştile cu ingrediente naturale sunt o soluţie bună şi sănătoasă pentru ten, mai ales dacă sunt preparate cu miere, suc de portocale, iaurt sau scorţişoară.