Aşa estompezi petele pigmentare de pe ten!

Petele inestetice care apar pe piele au cauze diferite. Este bine să ştii că unele ingrediente te pot ajuta să le estompezi.

image

Hiperpigmentarea este cauzată, de regulă, de expunerea la soare excesivă și fără o protecție adecvată, însă modificările hormonale, inflamațiile pielii, anumite substanțe folosite (în creme sau ceaiuri), contraceptivele, boala Addison și anumite medicamente, care cresc sensibilitatea la soare, pot fi alte cauze pentru aceste pete des întâlnite. Nivelului crescut de hormoni determină o sinteză mai mare de melanină, la fel cum și expunerea la soare are același efect.

De aceea, toamna, când lumina scade în intensitate și odată cu ea și acțiunea razelor UV, este cel mai bun moment pentru a corecta aceste pete și a reda tenului aspectul uniform.

Cum putem scăpa de pete?

Există mai multe soluții, unele chiar la îndemâna noastră, ingrediente naturale, dar și produse, cu formule ce îmbină mai multe ingrediente esențiale cu rol depigmentar. Însă, ceea ce funcționează asupra pigmentării pielii și reprezintă principalul mijloc de acțiune este o exfoliere blândă. Și ia aminte! Chiar dacă soarele este mai blând în această perioadă, tratamentul de depigmentare trebuie însoțit și de un produs de fotoprotecție pentru zi.

Și da, atunci când apelăm la exfoliere, putem folosi și produse care conțin ingrediente exfoliante și care stimulează reînnoirea pielii, atent concepute de experți pentru a trata pielea cu cea mai mare grijă. Mai mult decât atât: Incluzându-le în rutina zilnică putem să reducem și chiar să ștergem inesteticele pete.

Cele mai eficiente 3 ingrediente care te scapă de petele pigmentare 

Acidul glicolic este un exfoliant ce trebuie inclus în rutina zilnică. Pe lângă faptul că stimulează reînnoirea pielii prin acțiunea sa de exfoliere, în plus, ajută ca celelalte ingrediente să pătrundă mai bine în piele. De asemenea, ajută la uniformizarea tonului pielii și stimulează producerea de noi celule (procesul de reînnoire a celulelor), care este un aspect cheie în orice tratament împotriva petelor.

Vitamina C, atât de faimoasă pentru capacitatea de a stimula sinteza colagenului, ea redă luminozitatea pielii, fiind un antioxidant puternic, care combate stresul oxidativ. În plus, are rolul de a inhiba acțiunea tirosinasei, enzima care stimulează producerea de melanină care ne pigmentează pielea și astfel, contribuie la prevenirea apariției petelor cauzate de soare sau alți factori nocivi pentru piele.

Niacinamida este un alt ingredient cu multe proprietăți remarcabile ce merită toată atenția! Printre acestea, trebuie amintită proprietatea de combatere a petelor hiperpigmentare, prin inhibarea transferului melanozomilor către straturile superficiale ale pielii. De fapt, niacinamida nu este un depigmentant activ în sine, ci inhibă procesul de trecere a pigmentului la suprafață, în keratinocite. Altfel spus, dacă pigmentul nu mai ajunge în straturile superioare ale pielii, efectul observat este de diminuare a petelor. De asemenea, acest ingredient contribuie la întărirea barierei pielii, menținând hidratarea și stimulând sinteza de colagen.