Afl─â cum te poate afecta oja de unghii!

1 2 jpg jpeg

Un studiu realizat de cercetătorii californieni arată că ojele sunt pline de substanţe chimice care pot avea efecte negative asupra organismului, de la probleme respiratorii până la afectarea sistemului reproducător.

Unele dintre cele mai periculoase substanţe sunt:

- toluenul, o hidrocarbur─â aromatic─â lichid─â care permite ojei s─â se aplice uniform pe unghie;

- formaldehida, cunoscut─â ┼či sub numele de formol, este un gaz incolor cu miros ├«n┼úep─âtor care duce la apari┼úia cancerului;

- dibutilftalatul este o substan┼ú─â care contribuie la me┼úinerea ojei pe unghie ┼či, ├«n acela┼či timp, poate duce la apari┼úia deregl─ârilor la nivelul sistemului reproduc─âtor.

Speciali┼čtii recomand─â tuturor femeilor s─â citeasc─â cu aten┼úie eticheta ojei de unghii, iar ├«n cazul ├«n care con┼úine una sau multe multe substan┼úe nocive, este de preferat, s─â nu o cumpere, pentru c─â ├«n timp poate declan┼ča una dintre afec┼úiunile enumerate mai sus.

Pe de alt─â parte, persoanele care aleg s─â ├«┼či fac─â manichiura la salon, au un risc mai mic de a suferi din cauza substan┼úelor chimice prezente ├«n oje, ├«ntruc├ót majoritatea ojelor profesionale nu con┼úin astfel de substan┼úe.