Află cum poţi avea un păr strălucitor!

1 2 jpg jpeg

Nu doar îngrijirea de la exterior este importantă, ci şi cea de la interior, şi anume regimul alimentar de zi cu zi.

Consumă acizi graşi Omega 3

Acizii graşi Omega 3 din ouă, nuci şi somon contribuie la menţinerea strălucirii părului. De asemenea, acizii graşi pot fi obţinuţi prin consumul de uleiuri vegetale sau seminţe uleioase. Mai mult, proteinele, biotina şi vitamina B12 din ouă sunt esenţiale atât pentru păr, cât şi pentru piele şi unghii.

Avocado, bogat în vitamina E

Avocado conţine cantităţi mari de vitamina E, care menţine culoarea şi strălucirea părului. Dacă nu îţi place să mănânci avocado, îl poţi folosi ca mască pentru păr.

Pentru prepararea măştii ai nevoie de câteva felii de avocado, 2 linguri de iaurt, un ou, o jumătate de linguriţă de ulei de rozmarin şi o linguriţă de ulei de jojoba. Ingredientele se amestecă cu ajutorului unui blender, după care pasta formată se aplică pe păr, masând scalpul cu mişcări circulare. După 20 de minute, spală-te pe cap cu şampon şi balsam.

Optează pentru uleiul de cocos

Acizii graşi din uleiul de cocos sunt folosiţi de organism într-un mod diferit decât alte grăsimi saturate. Unul dintre cele mai importante beneficii ale uleiului de cocos este acela că are puterea de a reda vitalitatea părului.

Aşadar, nu te sfii să foloseşti ulei de cocos atunci când găteşti sau îl poţi folosi ca atare, aplicându-l direct pe păr. Pe lângă faptul că împrospătează culoarea părului, uleiul de cocos are proprietăţi antifungice, protejând scalpul împotriva mătreţii şi a altor afecţiuni capilare.

Nu uita de fructele bogate în vitamina C

Fructele bogate în vitamina C, precum portocale, ananas, grepfrut şi kiwi au un rol important în menţinerea sănătăţii podoabei capilare. Deficienţa de vitamina C din organism poate duce la uscarea şi ruperea părului.

Antioxidanţii din compoziţia acestor fructe luptă, de asemenea, împotriva radicalilor liberi din mediul înconjurător, pentru a proteja părul de efectele poluanţilor. De asemenea, poţi aplica fructul preparat din fructe bogate în vitamina C direct pe păr, îm combinaţie cu şamponul pe care îl foloseşti în general.