Adevărat sau fals despre îngrijirea corporală

1 2 jpg jpeg

Ciocolata contribuie la apariţia acneei

Fals. A mânca ciocolată nu este echivalent cu a suferi din cauza acneei. Ce-i drept o dietă bogată în ciocolată poate contribui la iritarea pielii, însă doar dacă mănânci ciocolată şi în cantităţi destul de mari.

8 ore de somn te ajută să slăbeşti

Adevărat. Specialiştii ne sfătuiesc să dormin 8 ore pe noapte, însă dacă pentru tine este imposibil, încearcă măcar să te odihneşti cel puţin 6 ore. Prea puţin somn va încetini metabolismul şi astfel, nu vei arde caloriile necesare pentru a slăbi sau a te menţine în formă.

Pensulele de machiaj adună numeroase bacterii

În timp, pensulele de machiaj adună numeroase bacterii, motiv pentru care este indicat să nu foloseşti trusa de machiaj a prietenelor. De asemenea, specialiştii recomandă optarea pentru pensule din păr natural şi spălarea acestora, în funcţie de cât de des le foloseşti.

Spălatul excesiv pe faţă elimină acneea

Fals. O îngrijire corectă a tenului presupune demachierea acestuia seara, înainte de culcare, şi clătirea feţei cu apă din abundenţă, însă doar de două ori pe zi. Dacă te speli prea des pe faţa, faţa se usucă mult mai uşor, întrucât îndepărtezi de tot sebumul.

Dacă bei ceai ţi se îngălbenesc dinţii

Ceaiul, cafeaua, vinul roşu sau alb, toate contribuie la îngălbenirea dinţilor. În cazul în care nu poţi să renunţi la cafeaua de dimineaţă, încearcă să o bei în aşa fel încât să intre cât mai puţin în contact cu dinţii. Folosirea unui pai este o bună modalitate de a preveni îngălbenirea dinţilor.

Cel mai bun loc pentru aplicarea parfumului este încheietura mâinii

Dacă aplici parfumul în locul în care îţi simţi pulsul, acesta se va menţine mai mult timp, întrucât mireasma intră în reacţie cu căldura corpului.