Aceste obiceiuri trebuie evitate la menstruaţie!

1 2 jpg jpeg

Cel puţin 3-6 zile pe lună îţi dau bătăi de cap? Simţi că eşti deprimată şi fără vlagă din cauza durerilor cu care te confrunţi?

În aceste zile igiena personală trebuie făcută cu o atenţie sporită pentru a nu intensifica şi mai tare disconfortul creat de menstruaţie.

Pentru a contracara oarecum starea greu de suportat este indicat să renunţi la anumite obiceiuri în aceste zile, iată care sunt acestea:

Nu te forţa

Dacă nu eşti tocmai o persoană sportivă, evită în aceste zile să faci efort. Însă te-ar ajuta o mică plimbare prin natură, să asculţi o muzică de relaxare şi să te odihneşti.

Încearcă să nu faci abuz de antiinflamatoare sau orice fel de alt medicament pentru a calma durerea existentă.

Acum este riscul cel mai mare de a căpăta o infecţie vaginală, aşadar eviră să porţi orice fel de tampon mai mult decât este cazul. Schimbă-l la maxim 4 ore dacă nu ai parte de o sângerare foarte mare, în caz contrar chiar şi mai repede.

Starea ta delicată ar trebui să te ţină la distanţă de vizita la stomatolog sau la epilat ori la alt tratament ce implică un minim de durere.

Evită activitatea sexuală

Nu doar că este oarecum neplăcut, însă acum poate creşte considerabil riscul de infecţii, motiv pentru care mai ales în primele zile când sângerarea este abundentă ar fi indicat să eviţi această activitate.

Alege să te detaşezi de probleme şi încearcă să rămâi cât mai calmă, acum te poţi accidenta mult mai uşor şi pragul de sensibilitate este mai ridicat.

Nu sări peste mese, ai nevoie să fii hidratată în perrmanenţă şi hrănită corespunzător, însă acesta nu este un motiv pentru a ceda tuturor poftelor tale.

În loc să consumi dulciuri mai ales seara alege o gustare sănătoasă şi un pic de mişcare înainte de a merge la somn.

Organismul are acum nevoie mai mult ca niciodată de odihnă pentru a se reface.

Citeşte şi:

Fără produse lactate

Crampele prezente îţi pot pune destule beţe în roate, motiv pentru care nu ai nevoie de o altă problemă cum ar fi balonarea excesivă sau flatulenţa. Astfel că, produsele lactate, datorită acidităţii lor îţi pot creea un disconfort abdominal mărit, de asemenea evită alimentele care fermentează.

Uită de filmele siropoase, muzica tristă, discuţii inutile şi planuri măreţe, cum este momentul să te relaxezi şi să te odihneşti!