7 trucuri să-ţi menţii dinţii albi după albire

1 2 jpg jpeg

Dacă îţi doreşti ca zâmbetul perfect pe care l-ai obţinut în urma procesului de albire să se menţină mai mult timp, trebuie să ştii că tratamentul în sine nu este suficient, iar îngrijirea post-albire reprezintă cheia succesului pentru dinţi albi şi strălucitori.

Evită alimentele interzise

Asemenea unei coli de hârtie, dantura proaspăt albită absoarbe coloranţii mult mai uşor decât atunci când dentina nu e expusă agenţilor înălbitori. Doctorul stomatolog Andra Custura recomandă evitarea în prima săptămână a consumului de fructe şi legume ce pot păta smalţul dinţilor, de exemplu cireşe, fructe de pădure, sfecla roşie sau căpşuni. Sosurile colorate, precum cel de tomate sunt şi ele dăunătoare dinţilor.

Ai grijă la băuturi

Vinul roşu şi cafeaua pot reduce de asemenea rata de succes a tratamentului de albire, cauza fiind acţiunea agenţilor cromogenici care sunt conţinuţi de aceste alimente. De asemenea se recomandă consumul sucului de portocale utilizând paiul, deoarece aciditatea poate dăuna smalţului dintelui, proaspăt supus tratamentului cu peroxid de hidrogen. Deşi este considerată o băutură sănătoasă, stomatologii susţin că ceaiul (în special cel negru) poate provoca mai multe pete chiar şi decât cafeaua.

Adio, ţigări!

Dacă îţi doreşti că strălucirea dinţilor să persiste, renunţă la fumat. Nu doar ţigările intră în această categorie, dar şi trabucurile.

Pasta de dinţi potrivită

Se recomandă evitarea pastelor de dinţi abrazive şi în schimb utilizarea unei uneia cu efect de albire, însă întotdeauna cere sfatul medicului care să ţi-o recomande pe cea potrivită. Deşi pasta de albire a dinţilor poate înlătura petele de tutun, de ceai, cafea, folosind-o în fiecare zi poate dăuna dinţilor. „Pasta de dinţi de albire poate fi prea abrazivă dacă este folosită zilnic. Multe produse de acest tip conţin particule abrazive care acţionează asupra smalţului. Pot duce la sensibilitate dentară”, adaugă dr. Andra Custura.

Foloseşte bircabonatul de sodiu

După tratamentul de albire, poţi continua îngrijirea dinţilor tăi cu tratamente naturale. O metodă bună de albire a dinţilor (la care poţi apela din când în când) este combinarea bicarbonatului de sodiu cu un praf de sare şi cu jumătate de linguriţă de peroxid de hidrogen. Amestecul poate fi întins pe dinţi cu degetul sau cu periuţa şi, lăsat câteva minute, apoi curăţat cu delicateţe, fără apăsare puternică.

Consumă zilnic fructe

O soluţie naturală şi simplă ale cărei efecte apar însă mai târziu este consumul de fructe cu pulpă tare. Merele şi morcovii au cel mai bun efect: curăţă dinţii, iar acidul conţinut în cantitate moderată poate albi în mod natural dinţii.

Nu face un obicei din albirea dentară

Prea multe şedinţe de albire dentară pot duce la un rezultat cu totul opus decât ceea ce-ţi doreşti.