7 sfaturi de la dermatologi pentru o piele perfectă

2 jpg jpeg

1. Mulţi oameni sunt mai tot timpul încruntaţi, ceea ce poate duce la apariţia rdurilor de expresie. Pentru prevenţie, fă un masaj uşor în jurul ochilor, timp de câteva minute înainte de culcare. Apasă şi în zona sprâncenelor, a tâmplelor şi lângă nări, aşa cum face Jessica Wu, dermatolog, Los Angeles, citată de self.com.

2. Hidratarea este foarte importantă. Aşa că asigură-te că bei o cantitate suficientă de apă pe tot parcursul zilei, pentru a menţine pielea sănătoasă. Eficiente sunt şi cremele hidratante, potrivit medicului dermatolog Dendy Engelman, de la o clinică din New York.

3. Nu face duş cu apă foarte fierbinte, pentru că poate să ducă la apariţa problemelor pielii. De asemenea, nu te spăla pe faţă cu apă şi săpun obişnuit, pentru că poate să irite pielea, arată un dermatolog din Washington.

4. Foloseşte-te de momentele libere ca să îţi faci tratamente. De exemplu, când eşti în trafic aglomerat poţi proceda aşa cum face medicul dermatolog Francesca Fusco, de la un spital din New York: are tot timpul la ea o cremă sau un şerveţel demachiant, pe care le foloseşte în momentele aglomerate din trafic. Asta, bineînţeles, dacă nu a folosit machiaj dimineaţa.

5. Aplică o cremă de protecţie solară pe gât, pe piept şi pe mâini mai întâi. Previne îmbătrânirea prematură a pielii, din cauza razelor ultraviolete, pentru că aceste zone sunt la fel de expuse ca şi faţa, atrage atenţia Doris Day, dermatolog în New York.

6. Când te demachiezi, nu folosi mişcări bruşte şi nu apăsa pielea foarte tare, pentru că nu vei face altecvea decât să creezi un mediu propice pentru apariţia iritaţiilor.

7. Poţi folosi măşti preparate în casă, din ingrediente naturale. Unele dintre cele mai eficiente sunt cele pe bază de acizi graşi Omega-3. Se găsesc în avocado. Pielea va căpăta un aspect strălucitor şi sănătos. Este sfatul dat de Whitney Bowe, dermatolog în oraşul New York.