6 sfaturi ca să previi ridurile

1 2 jpg jpeg

Liniile fine, care se vor transforma în riduri, apar din cauza unor obiceiuri de care nici nu mai suntem conştienţi.

Cine ar fi zis că banalul gest de a-ţi freca ochii dimineaţa poate să-ţi afecteze atât de mult pielea încât s-o predispună la riduri?

Ridicatul din sprâncene în semn de uimire, spre exemplu, privirea încruntată sau pur şi simplu dormitul pe burtă cu faţa pe pernă sunt obiceiuri care vor lăsa urme.

Ca să opreşti semnele îmbătrânirii de pe chipul tău şi ţinând cont că la unele obiceiuri nu putem renunţa, ia aminte la următoarele sfaturi!

1. Atunci când îţi demachiezi ochii, nu folosi mişcări apăsate, pentru că acestea forţează pielea, care îşi pierde în timp elasticitatea.

Astfel se accentuează ridurile în jurul ochilor. De aceea, este bine să aplicăm o loţiune demachiantă pe piele, să lăsăm un pic să se înmoaie machiajul şi apoi să curăţăm delicat tenul.

Ai grijă şi la bărbia dublă!

Şi poziţia capului este importantă. Ţine capul îndreptat în sus, pentru a evita formarea bărbiei duble şi a ridurilor gâtului.

Este indicat să dormi pe spate.

Obişnuieşte-te, pe cât posibil, să-ţi laşi gâtul liber, neacoperit. Foloseşte doar la nevoie eşarfe şi fulare strânse în jurul gâtului.

Nu lucra stând pe un scaun prea înalt în raport cu biroul sau cu masa.

2. Poartă ochelari de protecţie. Indiferent de anotimp, ochii trebuie să fie protejaţi de lumina puternică a zăpezii sau a soarelui.

Dacă porţi ochelari de vedere, ai grijă ca afară să ai şi lentile heliomate.

În felul acesta, eviţi gestul involuntar de a-ţi încrunta privirea şi eviţi formarea liniilor în jurul ochilor.

3. Dacă stai în faţa calculatorului mare parte din zi, evită să-ţi sprijini bărbia pe dosul palmei. 4. Deshidratarea duce la pierderea elasticităţii pielii şi, implicit, la formarea ridurilor. De aceea, bea zilnic opt pahare cu apă şi foloseşte creme hidratante.

De asemenea, foloseşte creme care au în componenţă vitamina A (reduce formarea ridurilor) şi vitamina C (creşte producţia de colagen).

Eşti obosit sau abia te-ai trezit şi îţi freci ochii. Este un gest pe care-l facem de mici copii.

Aparent un obicei normal, nevinovat, frecatul ochilor poate să ne sublinieze liniile nedorite pe faţă.

6. Mănâncă legume şi fructe colorate. Adaugă în meniul tău zilnic alimente bogate în antioxidanţi naturali, cum sunt legumele verzi şi fructele viu colorate.

Antioxidanţii acţionează ca un scut împotriva radicalilor liberi, cei vinovaţi de distrugerea fibrelor de colagen.

Doctor Click! Sănătate vă sfătuieşte

Dr. Oana Clătici, medic primar dermatovenerolog Spitalul Universitar de Urgenţă, Bucureşti

2 jpg jpeg

Primele riduri, la nivelul gâtului

Prevenirea formării ridurilor trebuie să înceapă din adolescenţă, mai ales dacă pielea este sensibilă, deshidratată, uscată.

Numai în acest fel, apariţia lor va fi întârziată cât mai mult posibil. Produsele folosite joacă un rol important.

Nu orice produs ni se potriveşte, chiar dacă este de cea mai bună calitate.

Alegerea acestora trebuie făcută în funcţie de caracteristicile tenului fiecăruia, ţinându-se seama că, de exemplu, un produs destinat unui ten gras poate cauza multe neajunsuri unui ten uscat.

Primele semne de îmbătrânire la femei apar mai evidente la nivelul pielii gâtului, sub forma unor cute.

Cauzele sunt nenumărate. Astfel, unele persoane obişnuiesc să lucreze cu capul mult aplecat în faţă, ceea ce accentuează cutele şi determină scăderea tonicităţii muşchilor de sub bărbie.

SFAT: Evită măştile astringente în zona gâtului.