6 factori care duc la subţierea şi căderea părului

Cele mai bune metode pentru prevenirea vârfurilor despicate jpeg

Există 6 factori principali care explică subţierea şi căderea părului.

1. Factorii genetici

Există o predispoziţie moştenită din familie ce implică schimbări hormonale asociate vârstei care pot declanşa căderea părului. Acest lucru este cauzat de conversia testosteronului într-o toxină.

2. Stres şi traume

Stresul poate determina creşterea nivelului de testosteron, care se transformă şi întrerupe ciclul de creştere al părului. De asemenea, acesta generează o construcţie la nivelul capilarelor, împiedicând oxigenul şi nutrienţii să ajungă la foliculul de păr.

3. Dieta

„Ceea ce mănânci poate juca un rol semnificativ în problema căderii părului. Un consum mare de grăsimi animale sau dietele fulger pot genera carenţe de aminoacizi, fier, proteine şi zinc, nutrienţi esenţiali pentru sănătatea părului“ spune Edy Virag, brand ambasador Nioxin România.

4. Probleme de sănătate

Există afecţiuni care pot determina căderea părului. Problemele tiroidei sau schimbările hormonale pe care femeile le experimentează după naştere sau menopauză sunt câteva exemple.

5. Factorii de mediu

Poluanţii din apă şi din aer, clorul, anumite metale sau minerale se pot depune pe scalp şi pe păr contribuind la subţiere. Pseudo - estrogenii sau toxinele din corpul nostru reprezintă de asemenea un factor.

6. Medicaţia

„Foliculul de păr este incredibil de sensibil la schimbările din corpul nostru. Orice tratament cu hormoni, inclusiv cu anticoncepţionale, poate contribui la căderea părului. La fel şi steroizii, chimioterapia sau medicamentele pentru tensiunie, diabet sau acnee“, conchide Edy Virag.