5 trucuri de îngrijire cu cafea

1 2 jpg jpeg

1. Remediu anticearcăn

Te supără cearcănele şi petele maronii de sub ochi? Cafeaua activează circulaţia sângelui, diminuând semnele oboselii. Amestecă o linguriţă de zaţ cu o linguriţă de iaurt şi câteva picături de zeamă de lămâie. Ţine compoziţia la frigider 5 minute, apoi aplică în jurul ochilor. Lasă să acţioneze 10 minute. Clăteşte cu apă rece.

2. Exfoliant natural

Îndepărtează celulele moarte, oferind pielii o strălucire sănătoasă. Încearcă un scrub la îndemână, bun atât pentru faţă, cât şi pentru corp. Ai nevoie de o lingură de pudră de cacao, o lingură de miere, o lingură ulei de cocos, 50 ml lapte şi o lingură de cafea măcinată. Amestecă bine toate ingredientele. Şterge faţa cu un disc de bumbac înmuiat în apă călduţă, pentru a deschide porii, apoi aplică compoziţia obţinută şi masează delicat 5-10 minute. Clăteşte cu apă călduţă.

3. Ajutor împotriva celulitei

Inesteticul aspect de coajă de portocală, dat de celulită, poate fi atenuat cu cafea. Ai nevoie de 3 linguri de zaţ, pe care le amesteci cu o linguriţă de scorţişoară, 2 linguriţe de ulei de sâmburi de struguri, 2 linguriţe ulei de măsline şi o linguriţă de zahăr brun. Aplică scrubul la duş, pe pielea umedă, şi masează zonele cu probleme cu mişcări circulare, cel puţin 10 minute. Pentru un efect sporit, aplică la final o cremă anticelulitică, pe pielea uscată. Pentru ca tratamentul să dea rezultate, urmează-l timp de câteva luni, săptămânal. Amestecul stimulează circulaţia sanguină.

Citeşte mai multe pe această temă AICI