5 motive să nu arunci zaţul de cafea

1 2 jpg jpeg

Combate punctele negre

Nimic nu e mai traumatizant decât problema legată de aspectul fizic mai ales la nivelul feţei, iar punctele negre nu fac excepţie. Umezeşte bine faţa sau stai la abur câteva minute şi apoi masează zona feţei cu zaţul de cafea, fără a apăsa foaret tare deoarece există riscul să lezezi pielea. Aplică mai apoi o mască făcută din 100 de mililitri de lapte, două linguriţe de zaţ de cafea. Fă o pastă din aceste ingrediente şi las-o să acţioneze pe faţă 10 minute.

Exfoliază

Uleiul de măsline este benefic tenului tău deoarece îţi hrăneşte pielea, astfel că trebuie să amesteci 6 linguriţe de zaţ de cafea cu ulei de măsline până obţii o pastă numai bună de întins pe faţă. Zaţul de cafea se bucură de prorietăţi antiinflamatorii şi antioxidante ce le transmite tenului tău ajutându-l să radieze şi să se bucure de o adevărată porţie de sănătate.

O dată pe săptămână apelează la acest exfoliant şi lasă-te învăluit de puterea miraculoasă a acesteor alimente. Nu uita să consumi suficientă apă pe parcursul zilei şi să te odihneşti corspunzător.

Citeşte şi: Câtă cafea este bine sa bem?

Alungă ridurile

Nu mai este nici un secret faptul că avocado ajută la încetinirea procesului de îmbătrânire prematură a pieli, previne apariţia ridurilor, ajută considerabil la uniformizarea tenului, la hidratare lui şi la o bună digestie.

Încearcă o combinaţie inedită de avocado şi zaţ de cafea. În piuereul de avocado adaugă zaţ de cafea pe care apoi să o aplici pe faţă. Las-o 20 de minute apoi fă câteva mişcări circulare uşoare, îndepărteză masca şi clăteşte cu apă din abundenţă.

Îţi păstrează tenul catifelat

Vrei un remediu care să fie echivalentul unei şedinţe de botox? Apelează la această combinaţie inedită dinte zaţul de cafea şi uleiul de măsline. Antioxidanţii din ulei te vor ajuta să îţi păstrezi pielea fină, catifelată în timp ce zaţul de cafea care este considerat a fi un abraziv natural va contribui la curăţarea porilor şi va oferi un adevărat rol antimicrobian.

Dacă nu ai la îndemână ulei de măsline poţi să apelezi fără grijă la un ou. Exact! Un albuş de ou mai exact, pe care trebuie să îl baţi bine cu 3 linguri de zaţ de cafea. Aplică pe faţă masca şi las-o până simţi că începe să te strângă faţa. Îndepărteaz-o cu ajutorul apei călduţe şi bucură-te de efectul natural al tenului tău. Previne îmbătrânirea prematură

Tot ce ai nevoie este de o linguriţă de zaţ de cafea, una de ulei de măsline şi una de miere. Amestecă-le şi aplică-le pe faţa curăţată în prealabil cu apă cu bicarbonat. După ce ai aplicat-o fă câteva mişcări circulare sub forma unui masaj lejer. Ce rămâne pe faţă lasa să acţioneze timp de 10 minute. Spală-te pe faţă apoi cu apă călduţă şi aplică puţin lăptişor de matcă sau o cremă lejeră cu protecţie solară.