5 motive s─â folose┼čti ulei de lev─ân┼úic─â pentru p─âr

1 2 jpg jpeg

Stopeaz─â c─âderea p─ârului Uleiul esen┼úial de lev─ân┼úic─â s-a dovedit a fi util ├«n stimularea cre┼čterii p─ârului. Potrivit unui studiu, dac─â este aplicat pe p─âr sau pe zonele unde p─ârul ├«ncepe s─â se r─âreasc─â ajut─â firele s─â creasc─â mai repede. Are efect antimicrobian Lev─ân┼úica are ┼či propriet─â┼úi antimicrobiene, ceea ce ├«nseamn─â c─â poate combate dezvoltarea bacteriilor ┼či a fungilor. Aplicat pe p─âr ┼či scalp, previne apari┼úia problemelor precum m├ónc─ârimile sau m─âtrea┼úa. Previne pediculoza O echip─â de cercet─âtori de la Universitatea din Queensland, Australia, a demonstrat c─â uleiul esen┼úial de lev─ân┼úic─â previne pediculoza, boal─â cauzat─â de p─âduchi, ┼či, dac─â aceasta s-a instalat, poate fi folosit ├«n combaterea p─âduchilor, al─âturi de tratamentul indicat de medicul de familie. ├Än timpul studiului, s-a observat o sporire a eficien┼úei uleiului de lavand─â folosit ├«n comba┼úie cu uleiul esen┼úial din frunze de arbore de ceai.

Lev─ân┼úica este folosit─â ┼či ca remediu naturist pentru inflama┼úiile pielii sau arsuri superficiale. Inflama┼úia sau usc─âciunea scalpului pot fi alungate cu ulei esen┼úial de lev─ân┼úic─â. Reduce inflama┼úia ┼či gr─âbe┼čte procesul de vindecare.

Un efect benefic ├«n plus al uleiului de lavand─â este acela c─â te calmeaz─â, datorit─â mirosului s─âu pl─âcut. ├Än perioadele stresante, te relaxeaz─â ┼či te ajut─â s─â ai o stare de spirit mai bun─â. ├Äl po┼úi ad─âuga ├«n produsele tale de ├«ngrijire a p─ârului.

Amestec─â uleiul esen┼úial de lavand─â cu un ulei vegetal, la alegere, de preferat de nuc─â de cocos sau de jojoba, dar poate fi ┼či ulei de m─âsline. Este necesar ca ambele uleiuri s─â fie ├«n cantit─â┼úi egale.

Dup─â baie sau du┼č, maseaz─â scalpul cu acest amestec, ├«nf─â┼čoar─â-┼úi capul ├«ntr-un prosop ┼či las─â-l s─â ac┼úioneze 5-10 muinute sau peste noapte, apoi cl─âte┼čte.

Aplică acest tratament cel puţin o dată pe săptămână!