5 motive pentru care unghiile devin fragile

1 2 jpg jpeg

Pentru a-ţi menţine sănătatea unghiilor ai la dispoziţie o serie de tratamente şi produse care le întăresc şi previn ruperea lor. Nu ai nevoie neapărat de acestea dacă scapi de obiceiurile care le afectează.

Modul nepotrivit de a îndepărta oja

Lacul de unghii îţi schimbă mult aspectul mâinilor, dar imediat ce sare puţin sau culoarea se estompează, trebuie să o îndepărtezi. Unora li se pare mai uşor să cureţe unghiile de ojă în loc să le şteargă cu o soluţie specială. Procedura distruge stratul de la suprafaţa unghiei care protejează structura interioară a acesteia.

Rareori îţi hidratezi unghiile

Nu doar pielea are nevoie de hidratare, ci şi unghiile. Dacă şi-au pierdut luciul natural înseamnă că au nevoie de mai multă grijă. Aplică o loţiune hidratantă şi bea mai multe lichide peste zi!

Nu foloseşti mănuşi de protecţie la curăţenie

Sănătatea unghiilor se păstrează şi prin purtarea unor mănuşi când faci curăţenie cu produse din comerţ, ca înălbitori, detergenţi. Acestea pot ataca structura unghiei, dar şi cuticulele.

Citeşte şi: Tratamente naturiste pentru unghii fragile

Recurgi adesea la unghiile cu gel

Unghiile cu gel au un efect negativ asupra structurii unghiilor naturale. Îţi fac manichiura să arate extraordinar şi rezistă mai mult timp, dar pe termen lung o mare parte din substanţe nutritive sunt îndepărtate de pe unghii odată cu cele cu gel. Aplică-le numai cu ajutorul unui specialist şi alege produsele corecte pentru îndepărtarea lor fără a afecta unghiile proprii.

Îţi vezi unghiile ca pe nişte instrumente

Unghiile te ajută să faci unele lucruri mult mai uşor, dar tocmai aceasta le face să devină fragile. Îndepărtarea etichetelor, , deschierea unor recipiente le slăbeşte şi te aduce în situaţia de a observa că se rup foarte uşor.