5 mituri demontate despre rinoplastie

1 2 jpg jpeg

Medicul e de părere că nu există motive de îngrjorare, subliniind faptul că rinoplastia este o operaţie care prezintă mai degrabă un discomfort local decât o durere propriu-zisă.

2. Pot să am orice fel de nas vreau

Cine are impresia că îşi poate comanda un nas ca al unei celebrităţi pe care o admiră va fi dezamăgit. „Nu putem avea orice nas vrem şi nici nu ne-ar sta bine cu un nas al vreunei vedete, de exemplu, ci doar vom avea nasul nostru remodelat”, precizează Dr. Carmen Constantin.

3. Rinoplastia este o operaţie uşoară şi poate fi efectuată de orice chirurg

„Rinoplastia este o operaţie care trebuie să fie realizată de către un chirurg plastician specializat în corectarea imperfecţiunilor estetice de la nivelul nasului. Înainte de rinoplastie, se investighează funcţia nasului. Trebuie să aflăm cum respiră pacientul şi, dacă se descoperă o deviaţie de sept care îngreuneză respiraţia sau o hipertrofie de cornete nazale inferioare, în acelaşi timp operator se realizează şi septoplastie şi cauterizarea cornetelor nazale. Dacă problemele funcţionale sunt mai complicate, un chirurg ORL va face echipă cu chirurgul plastician”, spune dr. Constantin.

4. Dupa rinoplastie, faţa va fi rigidă, inexpresivă, cu aspect fals

O rinoplastie bine făcută, afirmă specialistul, va oferi feţei un aspect echilibrat şi armonios şi astfel privirea interlocutorului se va îndrepta spre ochi şi spre zâmbet.

5. Recuperarea după rinoplastie este lungă

„După operaţia de rinoplastie, majoritatea pacienţilor se întorc la serviciu dupa 7-10 zile, edemul şi posibilele vânătăi sunt foarte puţin vizibile, în unele cazuri chiar dispărute complet”, asigură Dr. Constantin.