5 greşeli pe care le faci când te epilezi

1 2 jpg jpeg

1. Te epilezi în direcţia inversă a creşterii părului

Este adevărat că te poate ajuta să obţii o piele mai fină, însă epilatul în direcţia inversă a creşterii părului poate să cauzeze durere. De asemenea, noile fire păr care apar după epilare pot să crească pe sub piele.

Pentru a preveni astfel de probleme, este bine să te razi în direcţia creşterii părului. Iar dacă ai pielea sensibilă, astfel vei preveni şi apariţia iritaţilor.

2. Te epilezi pe pielea uscată

O altă greşeală este dacă foloseşti aparatul de ras pe pielea uscată. Chiar dacă economiseşti timp, această metodă provoacă aproape întotdeauna mici umflături rosii care durează câteva zile.

Foloseşte mereu cremă de ras sau gel, căci au fost concepute pentru a ajuta aparatul de ras să alunece uşor pe piele. Dacă nu le foloseşti, pot apărea tăieturi, leziuni ale pielii şi iritaţii.

3. Te grăbeşti

Graba strică treaba. Este valabil şi dacă te epilezi cu lama, căci pielea se irită şi pot apărea pete roşii, ca rmare a faptului că te razi prea repede. Este important să re razi cu atenţie, ca să previi şi apariţia tăieturilor şi sângerările. De asemeena, nici nu trebuie să apeşi prea tare pe aparatul de ras, pentru că sporeşti riscul de a leza pielea. Astfel, poţi favoriza chiar şi apariţia foliculitei.

4. Nu îţi exoliezi pielea

Este foarte important ca înainte de a te epila pielea să fie exfoliată. Asta pentru că astfel sunt îndepărtate celulele moarte ale pielii, făcând exfolierea mai uşoară.

5. Nu te dai cu cremă după epilare

Un factor foarte important, pentru ca pielea să rămână fină, este aplicarea de cremă sau de loţiune de corp după epilare. Pielea nu va deveni uscată, ci va fi moale şi catifelată. Poţi folosi şi un ulei hidratant de corp.