5 greşeli pe care le faci când îţi usuci părul

1 2 jpg jpeg

1. Nu foloseşti ulei de păr

Dacă obişnuieşti să-ţi usuci părul cu ajutorul uscătorului, ai grijă să aplici un produs de protecţie îaninte. Este vorba fie de un ulei de păr, fie de un spray de protecţie, pe care să-l aplici înainte să începi să-l usuci. Astfel, părul nu va avea de suferit, ceea ce înseamnă că va rămâne viguros şi firul de păr nu se va subţia.

2. Aplici prea multe produse de îngrijire

Din dorinţa ca părul să se aşeze cât mai bine, multe persoane au tendinţa să folosească prea multe produse de îngrijire, chiar în momentul în care usucă părul. Nu este recomandat să foloseşti astfel de produse în momentul în care îţi usuci părul, pentru că va căpăta un aspect încărcat şi nu va arăta deloc natural. Din contră, părul tău poate să capete un aspect mai urât decât acela pe care îl avea înainte să te speli pe cap.

3. Faci mişcări dure când te usuci cu prosopul

Să laşi părul să se usuce natural este una dintre cele mai bune decizii pe care o poţi lua pentru sănătatea firului de păr. Însă trebuie să ai grijă ca atunci când te ştergi cu prosopul să nu faci mişcări foarte dure, pentru că nu vei face altceva decât să contribui la uzarea firului de păr.

Ca să obţii un păr frumos după ce îl usuci, ai grijă să îl ştergi cu mişcări blânde, uşoare. Prosopul poate să electrizeze părul, ceea ce îl face mai greu de uscat şi de aranjat.

4. Mergi la culcare cu părul parţial ud

Ai obiceiul să-ţi usuci doar parţial părul şi să mergi la culcare cu el mai mult ud? Acesta nu este deloc un obicei sănătos, spun specialiştii, pentru că părul este mai sensibil. Astfel, din momentul când pui capul pe pernă şi până când îţi vei găsi o bună poziţie de somn părul va avea de suferit din cauza mişcărilor pe care le faci. Aşadar, ai grijă să te culci cu părul uscat în totalitate.

5. Piepteni agresiv părul

Un alt obicei dăunător este pieptănatul părului cu mişcări agresive, în timp ce îl usuci. Nu vei face decât să scazi rezistenţa firului de păr, iar firele se vor rupe mai uşor. Trebuie ca pieptănatul să fie unul lejer.