5 greşeli de evitat în îngrijirea danturii

1 2 jpg jpeg

Perierea dinţilor de două ori pe zi nu este singurul lucru pe care trebuie să îl faci, dacă vrei să ai dinţi frumoşi şi sănătoşi. Există multe alte lucruri de care trebuie să ţii cont. Iată câteva dintre acestea!

1. Nu foloseşti corect aţa dentară

Folosirea aţei dentare contribuie la curăţarea în profunzime a danturii, eliminând resturile de alimente care pot duce la crearea unui mediu favorabil pentru bacterii. Este important de reţinut faptul că aţa dentară nu se bagă printre dinţi, ci se foloseşte într-o mişcare de zig-zag, fără a o scoate prea brusc, astfel îţi poţi afecta gingia.

2. Îţi perii dinţii prea tare

Ca să ai dinţi curaţi şi strălucitori nu trebuie să îi perii agresiv, din cauza faptului că un periaj insistent poate duce la apariţia sensibilităţii danturii şi la retragerea gingiei.

3. Te speli pe dinţi imediat după ce ai mâncat

Specialiştii sunt de părere că după ce ai luat masa mai trebuie să aştepţi cel puţin o jumătate de oră până să te speli pe dinţi, întrucât acizii şi zahărul din alimente slăbesc stratul protector al danturii. Aşadar, dacă te spelii prea repede, prin periere rişti să distrugi smalţul dinţilor, înainte ca acesta să se întărească.

4. Începi periajul de fiecare dată din acelaşi loc

Dacă de fiecare dată când te speli pe dinţi începi să îţi perii dinţii din acelaşi loc, rişti să nu îţi cureţi cum trebuie alte zone ale danturii. De aceea, este indicat ca ori de câte ori te speli pe dinţi să începi periajul din locuri diferite, pentru a-ţi curăţa dinţii uniform.

5. Sari peste controlul de rutină

Amânarea controlului stomatologic de rutină este una dintre cele mai grave greşeli pe care le poţi face atunci când vine vorba de sănătatea danturii tale. Un control efectuat la 6 luni sau maximum 1 an te va scuti de eventualele afecţiuni care pot pune în pericol sănătatea dinţilor. Nu uita ca este mai bine să previi, decât să tratezi, aşadar atunci când te afli în perioada în care trebuie să faci o vizită stomatologului, nu lăsa alte lucruri să-ţi împiedice controlul de rutină.