4 remedii naturale pentru îngrijirea unghiilor

1 2 jpg jpeg

1. Bicarbonatul de sodiu, un bun hidratant

Bicarbonatul de sodiu este foarte util pentru unghiile casante şi aspre. De asemenea, acesta ajută şi la prevenirea apariţiei infecţiilor şi a petelor galbene, hidratează unghiile şi înmoaie cuticulele. Pentru folosirea acestui remediu, ai nevoie de o periuţă înmuiată în apă şi bicarbonat de sodiu cu care îţi freci unghiile blând.

2. Sarea de mare luptă împotriva infecţiilor

Sarea de mare este un excelent remediu care are rolul de a îndepărta celulele moarte de la nivelul unghiilor. În acelaşi timp, sarea de mare luptă împotriva infecţiilor care pot afecta unghiile destul de uşor.

Un masaj uşor cu sare de mare contribuie la îmbunătăţirea circulaţiei sângelului la nivelul unghiilor şi, implicit, la corectarea problemelor ce apar la nivelul lor. Îţi poţi masa unghiile folosind sare de mare ca atare sau poţi prepara un amestec de sare de mare şi apă, în care să îţi ţii unghiile timp de câteva minute.

3. Uleiul de măsline previne apariţia crăpăturilor

Acest remediu întăreşte unghiile, înmoaie cuticulele şi luptă împotriva bacteriilor ce duc la apariţia infecţiilor. De asemenea, antioxidanţii din compoziţia uleiului de măsline previn crăparea şi exfolierea unghiilor.

4. Mierea şi lămâia elimină celulele moarte

Proprietăţile antibacteriene ale mierii şi lămâii luptă împotriva bacteriilor care duc la casarea unghiilor. De asemenea, acest remediu hidratează unghiile şi elimină celulele moarte.

Pentru prepararea mixturii ai nevoie de o parte de miere şi 2 părşi de suc de lămâie. Pasta se poate aplica direct pe unghii sau i se poate adaugă ½ ceaşcu cu apă, pentru a o dilua. În soluţia rezultată se ţin unghiile timp de 5 minute.