4 remedii naturale pentru îngrijirea unghiilor

1 2 jpg jpeg

1. Bicarbonatul de sodiu, un bun hidratant

Bicarbonatul de sodiu este foarte util pentru unghiile casante ┼či aspre. De asemenea, acesta ajut─â ┼či la prevenirea apari┼úiei infec┼úiilor ┼či a petelor galbene, hidrateaz─â unghiile ┼či ├«nmoaie cuticulele. Pentru folosirea acestui remediu, ai nevoie de o periu┼ú─â ├«nmuiat─â ├«n ap─â ┼či bicarbonat de sodiu cu care ├«┼úi freci unghiile bl├ónd.

2. Sarea de mare luptă împotriva infecţiilor

Sarea de mare este un excelent remediu care are rolul de a ├«ndep─ârta celulele moarte de la nivelul unghiilor. ├Än acela┼či timp, sarea de mare lupt─â ├«mpotriva infec┼úiilor care pot afecta unghiile destul de u┼čor.

Un masaj u┼čor cu sare de mare contribuie la ├«mbun─ât─â┼úirea circula┼úiei s├óngelului la nivelul unghiilor ┼či, implicit, la corectarea problemelor ce apar la nivelul lor. ├Ä┼úi po┼úi masa unghiile folosind sare de mare ca atare sau po┼úi prepara un amestec de sare de mare ┼či ap─â, ├«n care s─â ├«┼úi ┼úii unghiile timp de c├óteva minute.

3. Uleiul de măsline previne apariţia crăpăturilor

Acest remediu ├«nt─âre┼čte unghiile, ├«nmoaie cuticulele ┼či lupt─â ├«mpotriva bacteriilor ce duc la apari┼úia infec┼úiilor. De asemenea, antioxidan┼úii din compozi┼úia uleiului de m─âsline previn cr─âparea ┼či exfolierea unghiilor.

4. Mierea ┼či l─âm├óia elimin─â celulele moarte

Propriet─â┼úile antibacteriene ale mierii ┼či l─âm├óii lupt─â ├«mpotriva bacteriilor care duc la casarea unghiilor. De asemenea, acest remediu hidrateaz─â unghiile ┼či elimin─â celulele moarte.

Pentru prepararea mixturii ai nevoie de o parte de miere ┼či 2 p─âr┼či de suc de l─âm├óie. Pasta se poate aplica direct pe unghii sau i se poate adaug─â ┬Ż cea┼čcu cu ap─â, pentru a o dilua. ├Än solu┼úia rezultat─â se ┼úin unghiile timp de 5 minute.