4 măşti faciale de primăvară

2 jpg jpeg

Optează pentru măştile faciale preparate din ingrediente comune, pe care le găseşti în bucătăria ta, care au rolul de curăţa pielea în profunzime, oferindu-i acesteia mineralele şi vitaminele de care are nevoie.

Lapte şi scorţişoară

Într-un bol amestecă o lingură de lapte, o jumătate de linguriţă de scorţişoară, 2 linguri de miere şi 1 linguriţă de vanilie. Masca se aplică pe faţa curăţată în prealabil, într-un strat uniform. Se lasă să acţioneze timp de 15 minute, după care se îndepărtează cu apă călduţă.

Migdale şi mentă

Pentru eliminarea celulelor moarte şi curăţarea tenului în profunzime ai nevoie de o mască facială pe bază de mentă şi migdale. Foloseşte un blender în care să amesteci 5 frunze de mentă, 1 lingură de iaurt şi 1 lingură de lapte praf. Pasta se aplică pe faţă, evitând zona ochilor, iar după 15 minute se îndepărtează cu apă călduţă. Rezultatul? Tenul va fi mai catifelat şi mai luminos.

Pătrunjel, castravete şi iaurt

Pentru revitalizarea tenului, foloseşte o mască pe bază de pătrunjel, castravete şi iaurt. Într-un blender amestecă 3-4 fire de pătrunjel proaspăt, o lingură de castraveţi tăiaţi cubuleţe şi o lingură de iaurt. Pasta se aplică pe faţă şi se lasă să acţioneze în jur de 10-15 minute, după care clăteşti bine.

Ouă şi ulei de migdale

Spune adio tenului încărcat cu următoarea mască facială, preparată dintr-un ou şi o linguriţă de ulei de migdale. Amestecul se aplică pe faţă folosind un disc demachiant de bumbac. Pentru o absorţie eficientă a nutrienţilor, masca se lasă pe faţă timp de 10 minute, după care se îndepărtează cu apă din abundenţă.