3 tratamente care combat porii dilataţi

1 2 jpg jpeg

Masca de migdale

Utilă şi ca exfoliant natural şi pentru revigorarea tenului, masca făcută din făină de migdale tratează porii dilataţi. Macini sâmburi de migdale sau pisezi câţiva. Apoi, adaugi zeamă de lămâie până obţii o pastă pe care o întinzi pe piele sau cu care masezi uşor tenul.

După 20 de minute de aşteptare, cureţi faţa cu apă călduţă.

Tratament cu iaurt şi miere

Cea mai simplă mască pe care o poţi face dacă ai porii dilataţi este cea cu iaurt şi miere. Razi fin o jumătate de măr, adaugi peste ea puţină zeamă de lămâie, o lingură de iaurt şi o alta de miere.

Acest tratament trebuie lăsat să acţioneze un sfert de oră după aplicare. Clăteşti tenul la final cu apă caldă, dar nu fierbinte.

Mască din tărâţe de ovăz şi roşie

Dintr-o lingură de tărâţe de ovăz şi roşie şi sucul unei roşii poţi face o mască excelentă pentru închiderea părului şi îndepărtarea sebumului în exces. Pentru obţinerea sucului, taie roşia în două, fără a îndepărta coaja, şi dă prin răzătoare fiecare parte.

Întinde masca, apoi lasă să treacă 30 de minute până la îndepărtarea ei. Tărâţele de ovăz exfoliază şi hidratează pielea, iar roşia este astrigentă şi închide porii.