3 sfaturi să previi bolile cauzate de excesul de acid uric

1 2 jpg jpeg

Alcătuit din oxigen, nitrogen, carbon şi hidrogen, cea mai mare parte a acidului uric trece în sânge şi ajunge la nivelul rinichilor, fiind eliminat prin urină. Pentru a evita creşterea nivelului de acid uric în sânge, mănâncă mai rar carne roşie, fructe de mare şi bea mai rar băuturi carbogazoase ori care conţin alcool. În cele ce urmează, găseşti câteva alimente care reglează nivelul de acid uric.

Mănâncă mai des salată de legume cu ceapă

O legumă care previne creşterea nivelului de acidului uric este ceapa. Consumul regulat de ceapă normalizează tensiunea arterială, îmbunătăţeşte circulaţia sângelui şi previne anemia, datorită faptului că îţi conferă un plus de fier, vitamina E şi fosfor. Potasiul pe care-l conţine te poate ajuta să elimini lichidele accumulate în exces şi, astfel, să preîntâmpini formarea unor pirtre la rinichi, apariţia gutei sau a hipertensiunii arteriale.

Nu renunţa la obiceiul de avea mere la gustare

Merele preîntâmpină excesul de acid uric, pentru că te hidratează, au proprietăţi antioxindate şi efect diuretic. Datorită acestor atuuri, o gustare la care alegi să mănânci 1-2 mere este benefică şi din alte motive: îţi scade şi riscul de hipertensiune arterială, te apără de boli ca astmul sau de afecţiuni inflamatorii, precum artrita, îţi protejează mucoasa intestinală, previne cancerul şi-ţi reduce nivelul colesterolului.

Îndrăzneşte să găteşti cu anghinare

Dacă eviţi de obicei anghinarea, încearcă s-o incluzi în menurile tale zilnice, pentru că ai numai de câştigat. Anghinarea are proprietăţi diuretice, stimulând eliminarea acidului uric în exces, reduce nivelul de colesterol, previne instalarea diabetului zaharat, a anemiei, precum şi formarea de calculi renali şi biliari.