3 produse cosmetice pe care trebuie să le foloseşti după 40 de ani

1 2 jpg jpeg

Crema cu protecţie solară

Expunerea la soare fără să te dai cu cremă de protecţie este un factor al îmbătrânirii premature, dar favorizează şi apariţia ridurilor şi a petelor. De aceea, este important să foloseşti de fiecare dată când ieşi din casă o cremă de protecţie care să aibă cel puţin SPF 30.

Pe măsură ce înaintăm în vârstă, pielea devine mai sensibilă, de aceea trebuie să folosim produse de îngrijire care conţin şi protecţie solară, dar şi ingrediente active, precum zincul, spune dermatologul Debra Jaliman, de la Şcoala de Medicină Mount Sinai, SUA, citată de prevention.com.

Produse care conţin retinol

Retinolul stimulează producţia de colagen, de aceea este indicat persoanelor care au trecut de vârsta de 40 de ani. Astfel, îţi vei menţine pielea mai fermă şi mai tânără pentru mai mult timp. Cremele de faţă care conţin retinol trebuie aplicate seara, înainte de a merge la culcare.

Produse pe bază de antioxidanţi

Radicalii liberi, una dintre cauzele îmbătrânirii pielii, pot fi opriţi dacă foloseşti produse cosmetice care conţin antioxidanţi, fie că este vorba despre creme sau de seruri pentru faţă.

Antioxidanţii reduc din efectele radicalilor liberi asupra pielii. Cremele le poţi aplica seara, în timp ce serul este ideal dimineaţa, după ce te speli pe faţă. Unele dintre cele mai eficiente produse sunt cele pe bază de ceai verde.