3 paşi pentru un ten mai tânăr

1 2 jpg jpeg

Spală-te pe faţă în fiecare seară

Cel mai important moment al zilei pentru a te spăla pe faţă este seara, după ce te-ai demachiat, înainte de culcare. Bacteriile, praful şi resturile de machiaj care nu sunt îndepărtate, irită pielea, blochează porii şi cauzează apariţia acneei.

De aceea, este recomandat ca, seara de seară, să te speli pe faţă cu apă călduţă şi cu un gel de curăţare blând. În cazul în care ai tenul uscat, curăţarea tenului de două ori pe zi îţi poate usca mai rău pielea şi din această cauză, ridurile pot deveni mai pronunţate.

Foloseşte produse pe bază de retinol

Cercetările arată că retinolul, un derivat al vitaminei A, stimulează creşterea de noi celule şi producţia de colagen, menţinând astfel pielea tonifiată şi catifelată. Pentru a preveni înroşirea pielii, aplică retinol câte puţin, din 3 în 3 zile, până când ajungi să îl foloseşti în mod constant.

Omega-3, acizi graşi esenţiali

Acizii graşi Omega-3 au un rol important în “conservarea” tinereţii şi frumuseţii. Aceste grăsimi “bune” care se găsesc din plin în somon, seminţe şi nuci, hidratează pielea în profunzime şi îi redau strălucirea şi fermitatea.