3 motive să porţi mai rar sutien

1 2 jpg jpeg

Previi lăsarea sânilor

Multe femei cred că sutienul le scapă de efectul inestetic al sânilor lăsaţi. Din păcate, adesea tocmai sutienul este cel care provoacă acest aspect neplăcut.

Purtarea lui constantă duce la slăbirea ţesutului mamar, iar, odată cu trecerea anilor, sânii îşi pierd din fermitate. De asemenea, ligamentele care asigură susţinerea naturală a sânilor pot fi atrofiate în urma purtării sutienului.

Îţi îmbunătăţeşti circulaţia sângelui

O circulaţie mai bună a sângelui îţi asigură şi o piele mai sănătoasă, o mai bună funcţionare a inimii şi a organelor vitale în general, deoarece au parte de o bună oxigenare. Purtarea sutienului, mai ales a unui nepotrivit, e posibil să strângă foarte mult pieptul.

Purtarea sutienului chiar şi pe parcursul nopţii, în timp ce se odihnesc, le supune pe multe femei unui risc în plus: creşterea cu 125% a şanselor de a suferi de cancer mamar.

S-a dovedit că femeile care au fost diagnosticate cu această maladie nu renunţau la sutien nici în timpul somnului, purtându-l până la 12 ore pe zi. Strânsoarea nu permite eliminarea toxinelor prin intermediul nodurilor limfatice, ceea ce provoacă reţinerea de lichide şi formarea chisturilor.

Eviţi iritaţiile

Pielea sânilor poate avea de suferit din cauza unui sutien prea strâmt, purtat o perioadă lungă de timp. Din cauza căldurii şi umidităţii care favorizează apariţia fungilor. Dacă pielea nu are posibilitatea să respire, se ajunge la apariţia iritaţiilor şi a petelor maronii (hiperpigmentaţie).