3 alimente care pot înlocui cosmeticele

1 2 jpg jpeg

Avocado, în locul unei măşti regeneratoare

Datorită acizilor graşi pe care-i conţine, avocado „şterge” iritaţiile tenului, cicatricele de pe corp şi petele lăsate de acnee. Curăţă o jumătate de avocado şi zdrobeşte-o sau pasează-o pentru a o putea aplica mai uşor pe piele. Las-o să acţioneze o jumătate de oră, apoi îndepărteaz-o cu apă călduţă.

Reţine!

Este indicat să faci acest tip de tratament de 3 ori pe săptămână.

Ceaiul verde ţine loc de şampon contra căderii părului

Bogat în antioxidanţi, ceaiul verde previne căderea părului, îmbătrânirea prematură şi combate efectele îmbătrânirii premature. Fă-ţi un obicei ca, o dată la 2 zile să-ţi clăteşti părul cu ceai verde. Înainte de a limpezi părul, înfăşoară capul într-un prosop şi aşteaptă o jumătate de oră.

Oţet de mere, în schimbul loţiunii tonice

Pentru curăţarea tenului, îndepărtarea excesului de sebum şi echilibrarea pH-ului pielii, foloseşte oţet de mere diluat cu apă (3 părţi oţet la 3 părţi de apă). Repetă tratamentul de 2-3 ori pe săptămână pe care-l aplici cu ajutorul unei dischete din bumbac. Dacă ai un ten sensibil, adaugă apă de trandafiri. O altă soluţie pentru tonifierea pielii feţei, mai ales dacă ai tenul uscat, este amestecul de ceai de albăstrele şi apă minerală.

Info

Oţetul de mere cu apă este util şi pentru întărirea unghiilor şi combaterea fungilor, deoarece are proprietăţi antibacteriene, antiinflamatorie şi antiseptic.