VIDEO. Învaţă de la Moş Crăciun cum să te bucuri de mişcare la birou!

1 2 jpg jpeg

Decembrie, luna cadourilor sau luna lui Moş Crăciun. Ce poate fi mai plăcut decât să fii înconjurat de familie, de oameni dragi şi să împarţi bucurii?

Anul acesta, Moşul a văzut că am devenit mai activi şi am început să avem grijă mai mult de sănătatea noastră aşa că ne-a făcut o vizită în redacţie, înainte de a se duce să împacheteze cadourile pentru voi toţi.

Şi pentru că aşa ocazie nu trebuie lăsată să treacă neobservată, am imortalizat momentul şi l-am provocat să vedem cât este de flexibil, nu de alta dar, cine-i cunoaşte lui adevărata vârstă şi putere?

Ai grijă de genunchii tăi

Poate că ţi se pare banală această afirmaţie, însă toată greutatea ta este susţinută de coloana vertebrală şi de picioarele tale. Astfel că orice mişcare greşit executată va pune o presiune mult mai mare pe genunchii şi articulaţiile tale.

De fiecare dată când trebuie să te apleci asigură-te că ai flexat genunchii şi abia apoi poţi să ridici orice fel de greutate de jos.

Moşul ştie acest lucru şi a învăţat-o şi pe Mariana, nu de alta dar, pe genunchii Moşului mulţi copii se aşează pentru a spune poezii, şi dacă nu are grijă de ei...ce ne vom face?

Descoperă copilul din tine

2 jpg jpeg

Fetele au primit o minge cadou şi s-au apucat să facă puţină mişcare, ţinând cont de sfatul Moşului şi anume că genunchii trebuie protejaţi, spatele ţinut drept şi în rest să ne bucurăm de mişcare.

După o zi grea la birou sau în orice pauză alege să îţi întinzi spatele şi să relaxezi musculatura. Din poziţia stând în picioare, cu picioarele lipite, întinde mâinile înspre vârfurile picioarelor încercând să le atingi. Te poţi ajuta de orice fel de greutate, dar ai grijă să revii la poziţia iniţial într-o formă lentă şi să respiri corect.

Făcând flotări, îţi lucrezi tot corpul

Ei bine, aşa ceva chiar nu credeam. Moş Crăciun încă mai este capabil să facă flotări în ciuda constituţiei sale.

„Mişcarea nu are vârstă”, ne-a repetat în nenumărate gânduri şi ne-a şi demonstrat asta. Deci dacă Moşul poate, într-adevăr nu există scuze atunci când vine vorba de sănătate.

Începe-ţi ziua cu o serie de flotări. Musculatura va resimţi efectele benefice ale acestui exerciţiu.