VIDEO. Fii activ la birou!

2 jpg jpeg

Este vineri, este ziua României, aşa că avem încă un motiv în plus să ne bucurăm de sănătatea.

Nu există nimic mai bun şi mai important pe lumea aceasta decât starea de bine oferită de sănătatea ta. Atâta timp cât eşti sănătos şi poţi să te mişti singur, nu ai nici un motiv care să te oprească din a face mişcare.

Ai grijă de articulaţiile tale!

2 jpg jpeg

Cu cât vei lucra mai frecvent musculatura cu atât mai sănătoase vor fi articulaţiile tale şi vei fi ferit de nesuferitele dureri ce pot fi adesea un chin.

Mişcarea are efecte benefice asupra psihicului cât şi asupra fizicului, astfel că este necesar ca înainte de a face mişcare să nu uiţi niciodată de cele 5-8 minute de încălzire.

Ţine picioarele depăratate la nivelul umerilor şi apleacă-te spre vârful picioarelor exersând pe fiecare picior sau simultan.

Mirela, colega noastră a optat entru acest exerciţiu de încălzire deoarece este mai complex şi solicită mai multe grupe de muşchi.

Lucrează-ţi corpul cu ajutorul scărilor

Primul exerciţiu este la îndemâna tuturor, cu siguranţă dacă nu ai scări la serviciu, ai acasă, şi bienîănţeles că ai şi lift, ei bine, uită de acesta din urmă şi urcă scările făcând câteva fandări, genuflexiuni sau chiar sărituri.

Priveşte în video-ul de mai jos cum Mirela în timp ce urcă scările alege să îşi lucreze atât muşchii picioarelor cât şi musculatura abdominală.

Ajutându-te de un scaun, sprijină un picior pe el, iar pe celălalt îl poţi ridica în lateral sau în faţă ori în spate.

Un alt exercitiu pe care îl poţi fac ajutându-te de un scaun este să te sprijini cu antebraţele în poziţie de flotare şi să aduci genunchii pe rând la piept. Astfel îţi vei lucra toată musculatura corpului.

Şi cu mătura poţi face sport

Da, da ai citit bine, dacă vinerea trecută am făcut exerciţii la birou ajutându-ne de un coş de gunoi, iată, acum a venit rândul măturei.

Poţi să stai efectiv cu mătura la spate prinsă între coate, acest truc te va ajuta efectiv să îţi îndrepţi postura, mai ales dacă lucrezi toată ziua la birou. Ridică braţele în timp ce faci fandările, astfel vei lucra mai multe grupe musculare simultan.

Nici fandarile făcute cu ajutorul cozii de mătură nu sunt de trecut vederea, după cum poţi observa în video-ul de mai jos.

Află cum poţi scăpa de balonare cu ajutorul sportului AICI

Foloseşte o sticlă de apă ca şi greutate

Sprijină o mână şi un picior pe un scaun şi lucrează braţele cu ajutorul unei sticle de 0,5 l de apă. Exerciţiul făcut de Mirela acşionează asupra tricepsului, şi este totodată o modalitate plăcută de a te detensiona.

Stând pe scaun, du mâinile la spate în zona lombară şi ţinând sticla cu ambele mâini încearcă să o ridici şi apoi să revii la poziţia iniţială.

Poate părea simplu, însă atunci când stai la birou şi lucrezi la calculator, asigură-te că ai spatele drept şi încearcă să ridici formând o foarfecă. Vei observa cum abdomenul se va încorda şi dacă vei ţine antebraţele pe birou spatele automat se va îndrepta şi va lucra şi musculatura sa o dată cu cea abdominală.

Tot din aceiaşi poziţie, aşa cum sunt picioarele tale, sprijină-te pe vârfuri şi depărtează picioarele. Nu trebuie neaparat să te ridici de pe scaun pentru a face mişcare.

La final am ales un exerciţiu amuzant care te va ajuta mai ales dacă te deranjează inesteticul aspect de coajă de portocală. Imaginează-ţi că trebuie să stai pe un scaun imaginar, menţine această poziţie cât poţi de mult.

Orice formă de mişcare alegi să faci, este cert că te vei simţi mult mai bine ulterior.

Până vinerea viitoare: „La mulţi ani România”! Bucuraţi-vă de viaţă şi de sănătate, că este mult mai bună decât toate!

Fii activ la birou, acasă sau oriunde te-ai afla.

Şi bineînţeles nu uita de hidratare.