Video. Fii activ la birou!

1 2 jpg jpeg

Dacă tot este luna cadourilor, ce ai zice dacă ţi-ai dărui şi ţie câteva momente de sănătatea dobândite prin mişcare?

Ce poate fi mai distractiv decât să îţi rupi câteva minute din timpul programului de la serviciu şi să te bucuri de magia acestui sfârşit de an?

Te ajută să te concentrezi mai uşor

Simpla mişcare a picioarelor pe sub birou îţi va pun în mişcare circulaţia sangvină mai ales la nivelul membrelor inferioare, iar asta îţi va influenţa pozitiv toată starea ta de spirit.

Statul pe scaun timp îndelungat te poate predispune la anumite probleme de sănătate precum apariţia varicelor, a senzaţiei de picioare grele, la apariţia hemoroizilor şi la menţinerea surplusului de kilograme.

Motiv pentru care ar trebui să te ridici tot mai des.

Dacă au trecut mai mult de 30 de minute de când stai pe scaun, asigură-te că nu ai cum să te loveşte de birou şi alege să te ridici de pe scaun printr-o săritură, ţinând braţele ridicate pentru a solicita şi musculatura lor.

În felul acesta vei susţine buna circulaţie sangvină în tot corpul, organele se vor oxigena şi hidrata mai uşor, iar tu te vei putea concentra mai uşor.

Lucrează-ţi musculatura cu o sticlă de apă

Nu ar trebui să lipsească de pe biroul tău sticla de apă. Alege o sticlă de 0,5 l pentru a avea mai apoi motiv să te ridici de la birou şi să îţi procuri alta după ce ai consumat-o.

Un alt exerciţiu este cel prin care poţi avea grijă de tricepsul şi bicepsul tău lucrându-i cu ajutorul sticlei de apă atunci când aceasta este încă plină.

Ţine sticla în mână şi ridic-o la piept ca şi cum ai avea o greutate, sau ridică sticla deasupra capului şi paseaz-o în mâna cealalată făcând practic un cerc liniar.

Urmăreşte în video-ul de mai jos, Mirela profită de câteva momente de pauză pentru a se bucura de mişcare.

Ai grijă de spatele tău

Nu întotdeauna eşti conştient de poziţia ta de la birou, însă dacă durerile de spate îţi dau bătăi de cap, sau simţi anumite tensiuni în zona cervicală, apelează la o coadă de mătură.

Poate sună banal însă este extrem de sănătos. La început vei observa după doar câteva minute cum vei simţi nevoia de a abandona, şi asta din cauza faptului că atunci când te obişnuieşti să stai în poziţii incorect lucrează doar o anumită zonă musculară, iar atunci când brusc stai drept, obligi şi ceilalaţi muşchi să contribuie la menţinerea echilibrului.

Alege să faci simple răsuciri spre stânga şi spre dreapta şi vei observa diferenţa după doar câteva repetări.

Nu uita că orice fel de mişcare reprezintă o porţie de sănătate pentru tine, aşa că profită de ea din plin.