VIDEO. Fii activ! Arde calorii în timp ce faci curăţenie!

1 2 jpg jpeg

Masa de Crăciun a adus bucuria în casa ta, platourile de pe masă nu au fost tocmai în ton cu dieta ta, iar după plecarea invitaţiilor eşti nevoit să faci curăţenie?

Fii activ! Profită de orice moment pentru a face mişcare, pentru a arde calorii.

Ştiai că cel mai bun motiv pentru a face sport este să faci curăţenie în casă?

Foloseşte-te de greutatea corpului tău

Te-ai gândit vreodată că ai putea să faci sport cu ajutorul ziarului pe care îl citeşti zilnic? Sau că în timp ce stai pe scaun la birou poţi să faci curat împrejurul tău?

Uite cum se face în video-ul de mai jos, unde colegul nostru Fred şi-a pus propria greutate la bătaie.

Nu este deloc greu, însă este amuzant, intens şi cu rezultate bune. Convinge-te!

Lucrează-ţi corpul cu doar 2 cârpe

Exact! Ai nevoie de 2 cârpe, aşează-le sub picioarele tale şi mişcă-te în voie. În felul acesta poţi curăţa podeaua şi de asemenea îţi poţi lucra şi musculatura.

5 minute în plank pentru sănătatea ta

Plank este denumirea unei poziţii corporale ce se bazează pe izometrie. Din poziţia de flotare îţi laşi greutatea trunchiului superior pe antrebraţ sau poţi să menţii poziţia de flotare, concentrându-te pe respiraţie.

Este foarte important ca pe tot parcursul exerciţiului să menţii coloana dreaptă şi musculatura încordată.

Acest exerciţiu îţi antrenează musculatura întregului corp. Deşi la început nu poţi să stai foarte mult în această poziţie, vei observa că de la zi la zi postura ţi se va îmbunătăţi, rezistanţa ta va creşte şi corpul va căpăta o formă foarte frumoasă.

Poţi face sport cu orice obiect

Nu este necesar să ajungi la o sală de fitness pentru a te bucura de mişcare. Mai ţii minte în copilărie când intrai în casă îmediat după ce maam spăla pe jos şi lăsai urme?

Ei bine, întoarce-te la acea perioadă şi distrează-te în timp ce îţi lucrezi şi musculatura. Pune-ţi sub picioare două cârpe, două ziare şi apucă de sport, acasă, la birou, oriunde ai fi.

Îţi vei lucra în felul acesta musculatura picioarelor dar şi a abdomenului.

Nu uita din când în când să apelezi şi la câteva genuflexiuni.

Preţuieşte-ţi sănătatea că este cea mai importantă, fii activ şi bucură-te de cei dragi de lucrurile simple şi frumoase oferite de viaţă.

Un an nou fericit şi spor(t) în toate.